Vegetariánske

Vegetariánske recepty je kategória, v ktorej nájdu inšpiráciu na varenie všetci priaznivci bezmäsitých jedál. Pripravíte si podľa nej pestré, chutné a nutrične vyvážené jedlá na raňajky, snack, obed aj večeru, ale tiež množstvo vegetariánskych fitness dezertov. Na svoje si príde aj každý, kto chce spestriť jedálniček a častejšie sa stravovať bez mäsa. Nájdete tu najmä recepty pre najčastejšiu formu vegetariánstva, teda lakto-ovo vegetariánstvo.

Vegetariánske raňajky

Môžete vyskúšať slané aj sladké raňajky. Zo slaných variantov stojí za vyskúšanie nátierka z červenej repy a tvarohu na čerstvom chlebe, raňajkové burrito alebo tekvicový quiche so špenátom a mozzarellou. Milovníci sladkých raňajok môžu vyskúšať klasiku v podobe krupicovej kaše s jablkami, ovsenej kaše, ovsených lievancov alebo neobyčajný sladký bulgur s banánom a kakaovou príchuťou.

Vegetariánske hlavné chody

Na bezmäsitých hlavných jedlách z tejto kategórie si zaručene pochutia aj mäsožravci. Stávkou na istotu sú napríklad hubové fašírky, tvarohové noky s tekvicovou omáčkou alebo quinoa s restovaným tofu, zeleninou a avokádom. Keď máte chuť na niečo ľahšie a rýchlejšie, môžete vyskúšať Caesar šalát s chrumkavým cícerom alebo fazuľovú polievku s cestovinami, ktorá spoľahlivo zahreje.

Vegetariánske snacky

Keď vás prepadne hlad medzi jedlami, nastal čas na olovrant, ktorý vám dodá potrebnú energiu. Pochutiť si môžete napríklad na lahodnom banánovo-arašidovom smoothie, nadýchanej talianskej focaccii, proteínovom chia pudingu s čokoládovou príchuťou alebo banánovom chlebíčku, ktorý zaženie aj chuť na sladké.

Vegetariánske dezerty

Každý si chce raz za čas zamaškrtiť. A preto aj tu nájdete mnoho sladkých fitness dobrôt. Máte chuť na hruškovú galetku s vlašskými orechmi, ovsené košíčky plnené horkou čokoládou alebo skúsite blondies so slaným karamelom? Zaručujeme, že po týchto dezertoch sa vám doma len tak zapráši. 

V tejto kategórii nájdete vegetariánske recepty na každú príležitosť. Ak sa chcete o vegetariánstve dozvedieť viac informácií, prečítajte si článok Vegetariánstvo: výhody a nevýhody stravy bez mäsa. 

Zobraziť viac Zobraziť menej