Bezlaktózové

Bezlaktózové recepty sú určené všetkým ľuďom, ktorí sa z akéhokoľvek dôvodu vyhýbajú mlieku a mliečnym výrobkom. Môže to byť z dôvodu intolerancie laktózy, alergie na bielkovinu kravského mlieka alebo len z presvedčenia a etických dôvodov. Nech už je vaša motivácia akákoľvek, máme pre vás množstvo produktov a receptov, vďaka ktorým si môžete pripraviť lahodné raňajky, snacky, hlavné chody aj dezerty

Možností, ako v receptoch nahradiť mlieko a mliečne výrobky, je množstvo. Najčastejšie sa však používa rastlinná alternatíva týchto produktov. Tie sa namiesto kravského mlieka vyrábajú z ovseného, ryžového, kokosového, sójového či kešu mlieka. Tieto druhy sa líšia svojou chuťou, ako aj nutričnými hodnotami. Každý si tak môže vybrať to, ktoré mu bude vyhovovať najviac.

Z hlavných chodov si tak môžete vybrať rôzne jedlá s rybami, mäsom alebo jeho rastlinnými alternatívami. Nechýbajú však ani dobroty z talianskej kuchyne, ako sú lasagne, špagety a ďalšie druhy cestovín. Množstvo našich receptov na hlavné chody má však aj nádych Ázie alebo Mexika. Je tak len na vás, čo si dnes uvaríte. 

Nechýba však ani množstvo bezlaktózových receptov na rôzne dezerty, ktoré môžu byť zároveň aj vegánske alebo low-carb. Tie sa budú skvele hodiť ako dezert ku káve alebo ako súčasť popoludňajšieho snacku. A pripraviť si môžete aj bezlaktózové raňajky. Stačí použiť rastlinné mlieko a výrobky z neho alebo vegánske proteíny a v mnohých prípadoch máte vystarané.

Zobraziť viac Zobraziť menej