Fitness recept: Mrkvovo-zelerová polievka
Zeleniny nie je v jedálničku nikdy dosť, ale jesť stále šaláty alebo surovú zeleninu môže byť časom trošku nuda. Preto môžeme len odporučiť túto lahodnú polievku, ktorá zahreje a chutí skvele.
Polievky sa dajú podávať pred hlavným chodom alebo ako samostatný komplexný obed či večera. V takom prípade je však potrebné zväčšiť porciu a prispôsobiť zloženie tak, aby obsahovalo všetky makroživiny.
Kráľom všetkých polievok je jednoznačne vývar. Môže totiž fungovať sám osebe alebo slúžiť ako základ pre iné polievky alebo aj omáčky. Navyše sa dá pripraviť prakticky z akýchkoľvek odrezkov mäsa alebo zeleniny. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, určite oceníte napríklad poctivý ramen. Vedľa však nešliapnete ani v prípade, že sa rozhodnete urobiť si zeleninovú polievku. Čo takto skúsiť tekvicovú, paradajkovú alebo zmiešať rovno niekoľko druhov? Ak hotovú polievku navyše rozmixujete a pridáte aj smotanu, získate dokonalý zeleninový krém.
Super voľbou sú ale aj polievky, ktorých základ tvoria strukoviny, a to napríklad šošovica, fazuľa, hrach alebo cícer. Tie sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu vás zasýtia. Ak ich navyše doplníte napríklad pečivom alebo vajíčkom, môžu byť skvelým hlavným chodom alebo večerou. A ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte studenú paradajkovú polievku gazpacho.
Zeleniny nie je v jedálničku nikdy dosť, ale jesť stále šaláty alebo surovú zeleninu môže byť časom trošku nuda. Preto môžeme len odporučiť túto lahodnú polievku, ktorá zahreje a chutí skvele.
Túto sladkokyslú pikantnú polievku musí poznať každý, kto navštevuje ázijské reštaurácie. Spojenie kuracieho mäsa, korenia a ďalších ingrediencií vykúzli perfektnú chuťovú súhru.
Máte radi polievky? Potom musíte skúsiť túto fazuľovú s cestovinami. Je plná bielkovín, a tak sa nestane, že by ste po nej boli hneď hladní. A tú chuť a vôňu si hneď zamilujete.
Lahodná polievka s fazuľami a zeleninou skvele chutí, zasýti a tiež spoľahlivo prehreje. Perfektne sa hodí na obed, ale aj ako rýchla teplá večera. Pridáte do nej aj koriander?
Ramen je japonská polievka, ktorá je populárna pre svoju orientálnu chuť. Vďaka použitým surovinám má vysoký podiel bielkovín a iba 15 g sacharidov na porciu. Je tak ideálnym obedom či večerou.
V dnešnom recepte sme stavili na dokonalú kombináciu karí pasty, cíceru, korenia a kokosového mlieka. Aby bola polievka výživnejšia, pridali sme aj porciu quinoy. Dáte si ju ako obed alebo večeru?
Šošovicový krém je vďaka strukovinám výživný pokrm, ktorý spoľahlivo zasýti. Cesnak, zázvor a ďalšie koreniny z neho vytvoria nevšedný chuťový zážitok, ktorý si obľúbia aj vegáni.
Zahrejte sa v chladný deň krémovou šošovicovou polievkou s tekvicovými semienkami. Voňavá pochúťka, ktorá nasýti a telu doplní potrebné živiny.
Vyskúšajte chutný a nutrične vyvážený recept na studenú polievku gazpacho z čerstvej zeleniny. Krémová dobrota, ktorá zasýti, nezaťaží trávenie a v teplom počasí aj osvieži!
Sladké zemiaky sa pomaly trávia, stabilizujú hladinu cukru v krvi, sú bohaté na vitamín A, B, C a horčík. Skúste týchto 7 receptov, ktoré vás určite neomrzia.