Polievky

Polievky sa dajú podávať pred hlavným chodom alebo ako samostatný komplexný obed či večera. V takom prípade je však potrebné zväčšiť porciu a prispôsobiť zloženie tak, aby obsahovalo všetky makroživiny. 

Z akých ingrediencií pripraviť polievku? 

Kráľom všetkých polievok je jednoznačne vývar. Môže totiž fungovať sám osebe alebo slúžiť ako základ pre iné polievky alebo aj omáčky. Navyše sa dá pripraviť prakticky z akýchkoľvek odrezkov mäsa alebo zeleniny. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, určite oceníte napríklad poctivý ramen. Vedľa však nešliapnete ani v prípade, že sa rozhodnete urobiť si zeleninovú polievku. Čo takto skúsiť tekvicovú, paradajkovú alebo zmiešať rovno niekoľko druhov? Ak hotovú polievku navyše rozmixujete a pridáte aj smotanu, získate dokonalý zeleninový krém

Super voľbou sú ale aj polievky, ktorých základ tvoria strukoviny, a to napríklad šošovica, fazuľa, hrach alebo cícer. Tie sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu vás zasýtia. Ak ich navyše doplníte napríklad pečivom alebo vajíčkom, môžu byť skvelým hlavným chodom alebo večerou. A ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte studenú paradajkovú polievku gazpacho

Zobraziť viac Zobraziť menej