Vianočné

Vianočné recepty sú tu pre každého, kto si chce aj v tomto čarovnom období pripraviť niečo dobré pod zub. Počas sviatkov sa budú na podnosoch dokonale vynímať rôzne guľôčky, ktoré sú spravidla jednoduché na prípravu. Často nie je potrebné ani ich piecť, čo celý proces ešte viac uľahčuje. Také recepty ocenia aj tí, ktorí fandia raw dezertom. Skvelou voľbou sú však aj rôzne druhy vianočného pečiva, ako sú sušienky s banánovou, kokosovou alebo mandľovou príchuťou. A vedľa nešliapnete ani v prípade, že sa pustíte do lahodnej kaše s chuťou a vôňou Vianoc. 

Okrem sladkých dobrôt k vianočným sviatkom neodmysliteľne patria aj typické nápoje, ako je vaječný likér alebo punč. Aby ste sa po nich cítili fit, pripravili sme ich v nealko verzii. Pochutiť si tak na nich môžete kedykoľvek počas dňa. 

Ako pripraviť fit vianočné dobroty? 

Nie je potrebné, aby bol základ vianočných dobrôt plný cukru a tuku. My sa snažíme pripravovať odľahčenejšie verzie s vyváženým podielom makroživín. Do základov preto často používame celozrnnú múku, proteín na doplnenie bielkovín a rôzne sladidlá, aby sme znížili obsah cukru i kalórií. Aby mali dezerty ten správny vianočný nádych, s obľubou do nich pridávame orechy alebo orieškové maslá. Také vianočné pečivo sa potom často hodí aj do low-carb jedálnička. A chýbať, samozrejme, nesmie ani škorica a ďalšie korenie, ktoré aj u vás doma vyčaruje tú pravú vianočnú atmosféru.

Zobraziť viac Zobraziť menej