Máločo pripomína Vianoce toľko ako kombinácia orechov a škorice. A keď sa to ešte spojí s čerstvo upečeným trdelníkom, je o pravú atmosféru postarané. Potom už stačí len utiahnuť sa s touto dobrotou k televízoru a pustiť si svoj obľúbený vianočný film.
Na trdelník budeme potrebovať:
- 150 g špaldovej celozrnnej múky + 20 g na pomúčenie
- 100 g gréckeho odtučneného tvarohu
- 20 g vanilkového proteínu
- 20 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 ČL kypriaceho prášku
Na dokončenie budeme potrebovať:
- 30 g trstinového cukru
- 40 g mletých vlašských orechov
- 10 g ghí
- 1 ČL škorice
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Vajce premiešame s gréckym jogurtom. Pridáme špaldovú múku, proteín, 20 g trstinového cukru, kypriaci prášok a vypracujeme hladké cesto. Pomúčenými rukami tvarujeme z cesta na pomúčenej doske dlhšie šúľance. Tie potom omotáme okolo zaváracieho pohára, ktorý predtým postriekame olejom v spreji.
Zavárací pohár dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 20 minút. Upečený trdelník vytiahneme z rúry a ešte horúci ho potrieme rozpusteným ghíčkom, posypeme cukrom, škoricou a mletými vlašskými orechmi. Potom trdelník stiahneme zo zaváracieho pohára a ešte teplý podávame.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 6 porcií) |
---|---|
Energetická hodnota | 230 kcal |
Bielkoviny | 10 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 5 g |
Ak hľadáte recept na dobrotu, ktorá perfektne navodí vianočnú atmosféru, škoricovo-orechový trdelník je trefa do čierneho.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár