Fitness kalkulačky

Fitness kalkulačky je kategória, v ktorej nájdete jednoduché online nástroje na výpočet dôležitých dát pre dosiahnutie vašich konkrétnych fitness cieľov. Vďaka kalkulačke energetického príjmu a makroživín si veľmi ľahko viete vypočítať odporúčaný denný príjem kalórií a makroživín (bielkoviny, sacharidy, tuky), či už je vašim cieľom chudnutie, rast svalov alebo udržanie optimálnej hmotnosti. Táto kalorická kalkulačka zohľadňuje nielen vašu výšku a váhu, ale tiež športové aktivity a každodennú rutinu. Vďaka tomu získate základné personalizované hodnoty energetického príjmu a makroživín, od ktorých sa môžete odraziť na ceste za vašimi cieľmi.

Kalkulačku bazálneho metabolizmu (BMR) zas ocení každý, koho zaujíma, koľko kalórií denne spáli v pokojovom stave. Keď potom tento výsledok vynásobíte koeficientom fyzickej aktivity, zistíte približnú hodnotu vášho denného energetického výdaju.

Ďalším zaujímavým nástrojom je aj kalkulačka indexu telesnej hmotnosti (BMI). Tá dokáže na základe vašej telesnej hmotnosti a výšky vyhodnotiť, či sa nachádzate v kategórii podvýživy, normálnej hmotnosti, nadváhy alebo obezity. BMI alebo Body Mass Index má však svoje obmedzenia. Napríklad v prípade športovcov, ktorí majú viac svalovej hmoty, nemusí poskytovať údaje s adekvátnou výpovednou hodnotou. Napriek tomu však väčšine populácie podáva užitočné informácie, ktoré je vhodné zasadiť do kontextu vášho života a na základe toho môžete podniknúť náležité kroky na ceste za zdravou hmotnosťou.  

Ak vás zaujímajú rôzne zdravotné údaje, ktoré sa dajú vypočítať pomocou online nástrojov, určite vyskúšajte naše fitness kalkulačky.

Zobraziť viac Zobraziť menej

Online BMI kalkulačka

Poznáte svoje BMI? Vypočítajte si index telesnej hmotnosti a zistíte, či máte podváhu, optimálnu váhu, nadváhu alebo obezitu. Dozviete sa aj to, aké zdravotné riziká vám podľa BMI hrozia.

Čítaj viac >