Nátierky

Nátierky sú ideálne jedlo pre každého, kto chce spestriť svoje bežné raňajky, snacky či dezerty. Môžete si pripraviť slaný aj sladký variant z rôznych ingrediencií. A máte aj plno možností, ako hotové nátierky využiť. Môžete ich natrieť na pečivo, pridať do kaší, na lievance alebo ich chodiť ujedať len tak samotné. A pripraviť si dokonca môžete aj bezlepkovú, bezlaktózovú alebo vegánsku verziu. 

Ako pripraviť slanú fitness nátierku?

Slanú nátierku môžete pripraviť mnohými spôsobmi. Ak chcete, aby mala aj slušné množstvo bielkovín, môžete ju pripraviť z tofu, tuniaka, sardiniek či makrely. Skvelou alternatívou je však aj vajíčková alebo tvarohová nátierka, ktorú potom dochutíte horčicou, soľou a korením, aby sa vám trafila do chuti. 

Super voľbou sú však aj nátierky, ktorých základ tvorí ovocie alebo zelenina. Čo takto použiť napríklad cviklu alebo avokádo? V oboch prípadoch bude mať výsledok krásnu farbu, na ktorú sa vám budú doslova zbiehať sliny. Milovníci strukovín zase určite nedajú dopustiť ani na fazuľovú alebo cícerovú nátierku alias hummus, ktoré sú zároveň nabité vlákninou a bielkovinami. Potom už je len na vás, či si ich natriete napríklad na pečivo alebo ich použijete ako dip. 

Ako pripraviť sladkú fitness nátierku?

Ak fandíte sladkým nátierkam, mali by ste vyskúšať aj vlastnú domácu verziu. Na základ vám budú stačiť akékoľvek oriešky, ktoré stačí rozmixovať tak, aby z nich vznikol krásne jemný krém. Ten sa potom už len dochutí. Použiť môžete napríklad kakao, čokoládu, sladidlo alebo lyofilizované ovocie. A ak chcete, aby malo vaše maslo nádych Vianoc, pridajte napríklad škoricu, aníz, badián či vanilku. Môžete si ho schovať do chladničky a nechať na palacinky alebo pečivo. Podobne si môžete nátierku vytvoriť aj z tvarohu, ovocia a ďalších sladkých surovín. Predpokladáme, že sa ale takisto neudržíte, a budete ju chodiť maškrtiť len takú samotnú, na lyžičke.

Zobraziť viac Zobraziť menej