Snacky

Snacky sú ideálne jedlo, ktoré si môžete dať medzi hlavnými chodmi, aby ste zahnali hlad, chute a doplnili potrebné makroživiny. Nie je ale potreba odbyť sa suchým pečivom a držať sa pri zemi. Samozrejme, proteínové tyčinky sú rýchlym riešením, čo takto ale vyskúšať niečo zaujímavejšie a pripraviť si sladkú alebo slanú dobrotu zo zdravých surovín? Super voľbou sú rôzne koláčiky a dezerty s väčším množstvom bielkovín a vlákniny, ktoré vás lepšie zasýtia. Vedľa ale nešliapnete ani v prípade, že sa pustíte do prípravy slaných snackov. Skúsiť môžete rôzne slané guľôčky, krekry a podobné chuťovky. A ak máte nejaké stravovacie obmedzenie, môžete siahnuť napríklad po bezlepkových, bezlaktózových či vegánskych dobrotách. 

Aké sladké snacky si pripraviť? 

Sladké zdravé snacky by mali potešiť chuťové poháriky, zasýtiť a doplniť aj potrebné živiny. Ak pripravujete pečené dobroty, je fajn pridať do cesta celozrnnú múku, ovocie alebo zeleninu, aby ste ho obohatili o prospešnú vlákninu. Zároveň nezabúdajte ani na to, aby mal snack optimálny podiel bielkovín. Tie sa dajú pridať do cesta, krémov aj ako zdobenie. Skvelými zdrojmi sú napríklad proteíny (môžu byť aj vegánske), mliečne výrobky, ako je tvaroh, skyr, grécky jogurt, a použiť sa dá aj neochutené tofu. U všetkých dezertov sa snažte, aby boli čo najjednoduchšie na prípravu. Nemusíte tak mať strach, že v kuchyni strávite hodiny s neistým výsledkom. 

Aké slané snacky si pripraviť?

Nezabudli sme však ani na tých, ktorí preferujú slané pokrmy. Čo takto vyskúšať napríklad semienkové krekry, slaný koláč quiche, pečené zemiakové placky, kuskusové guľôčky, tortily, wrapy a ďalšie populárne pochúťky. Okrem toho, že sú dokonalým snackom, často sa hodia aj na večerné maškrtenie k televízoru, keď máte na niečo neodolateľnú chuť. Skvelú službu ale urobia aj v prípade, že vás medzi obedom a večerou prepadne neočakávaný hlad. 

Či už hľadáte rýchle recepty na slané alebo sladké snacky, ktoré zaženú hlad a potešia vaše chuťové poháriky, v tejto kategórii si určite prídete na svoje.

Zobraziť viac Zobraziť menej

Fitness recept: Škoricové vafle

Tiež milujete, keď pripravujete nejakú dobrotu so škoricou, z ktorej vám rozvoniava celá kuchyňa? Tak presne toto dokážu aj tieto vafle. A keď ich navyše ozdobíte agávovým sirupom, máte hotové dokonalé sladké raňajky.

Čítaj viac >