Fitness recept: Pečené zemiakové placky

Fitness recept: Pečené zemiakové placky

Zemiakové placky sú úžasne jednoduché a lahodné jedlo, ktoré sa dá jesť samotné alebo ako príloha k mäsu s omáčkou. Nevýhodou pri ich bežnej príprave je veľké množstvo tuku, ktoré sa používa na smaženie. My sme sa dnes rozhodli tento skvelý pokrm trošku odľahčiť a pripraviť zemiakové placky pečené v rúre. Sú krásne chrumkavé a na výslednej chuti im to vôbec neuberá, možno práve naopak. 

Na zemiakové placky budeme potrebovať: 

Na dip budeme potrebovať: 

Pečené zemiakové placky – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Vložíme ich do misky, posolíme podľa chuti a necháme ich, aby pustili vodu. Tú z nich po chvíli vyžmýkame a zlejeme, pridáme vločky, vajcia a koreniny, prípadne ešte dosolíme.

Pečené zemiakové placky – ingrediencie

Zmes dôkladne premiešame. Ak sa nám zdá príliš tekutá, pridáme trošku vločiek. Vezmeme papier na pečenie, položíme ho na plech a potrieme ho jednou lyžicou oleja, aby sa zemiakové placky aj zospodu upiekli dochrumkava. Z cesta tvarujeme malé placky, malo by ich byť približne 26.

Pečené zemiakové placky – postup

Uložíme ich vedľa seba na plech a potrieme zvyšným olejom (prípadne ich postriekame olejom v spreji). Plech so zemiakovými plackami dáme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme dozlatista. Bude to trvať približne 30 – 40 minút.

Pečené zemiakové placky

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty
1 zemiaková placka bez dipu (spolu 26 kusov)
Energetická hodnota59 kcal
Bielkoviny2 g
Sacharidy10 g
Tuky1 g
Vláknina1 g

Ak máte radi chrumkavé a prepečené zemiakové placky, túto fit verziu si určite zamilujete. Skvele chutia s jogurtovým dipom, zero dresingom alebo so syrom rozpusteným na povrchu. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *