Fitness recept: Chrumkavé semienkové krekry

Fitness recept: Chrumkavé semienkové krekry

Máte radi chrumkavé dobroty? Potom tieto krekry musíte skúsiť. Základ tvorí množstvo zdraviu prospešných semienok, ktoré sú plné rôznych chutí. A keď sa všetky spoja, vzniká dokonalá kombinácia. Môžete ich jesť samostatne na večerné chrumkanie. Skvele sa ale hodia aj k šalátu, guacamole, hummusu a ďalším nátierkam.

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Všetky suché ingrediencie, teda múku, vločky, mak, soľ a semienka (slnečnicové, tekvicové, konopné a ľanové) spolu premiešame. Prilejeme olivový olej, vodu a vypracujeme pevné cesto.

Chrumkavé semienkové krekry - postup

Potom si vezmeme plech, vyložíme ho papierom na pečenie a pomocou prstov cesto roztlačíme do čo najtenšej vrstvy po celej ploche. Takto pripravené cesto dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a ešte teplé rozkrájame na krekry (my sme krájali na štvorčeky, môžete ale robiť aj pásiky alebo úplne iné tvary). Takto nakrájané krekry dáme ešte dopiecť do chrumkava do rúry na ďalších 10 – 20 minút, opäť na 180 °C. Ak máme cesto hrubšie, môžeme piecť aj dlhšie. Krekry potom necháme úplne vychladnúť a podávame ich buď samostatne, alebo s ľubovoľným dipom či šalátom. Skvele chutia aj s hummusom, guacamole alebo obľúbenou nátierkou. Nezjedené krekry skladujeme v uzavretej nádobe, kde vydržia aj niekoľko týždňov.

Chrumkavé semienkové krekry
Nutričné hodnoty

1 kreker (celkom 30 krekrov)

Energetická hodnota65 kcal
Bielkoviny2,5 g
Sacharidy4 g
Tuky4 g
Vláknina1,5 g

Pokiaľ máte radi chrumkavé dobroty, potom si tieto krekry zamilujete. Je len na vás, ako si ich vychutnáte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *