Low Carb

Low carb je kategória, v ktorej si prídu na svoje všetci priaznivci nízkosacharidového stravovania. Tento smer je obľúbený u mnohých ľudí pri diéte s cieľom schudnúť. Takéto recepty sú spravidla bohaté na bielkoviny a zdravé tuky. Z hlavných chodov v kategórii low carb nájdete napríklad recepty s mäsom, šaláty, pokrmy s nízkokalorickými zero cestovinami a jedlá, ktorým dominuje syr.

Vybrať si však môžete aj z low carb dezertovi. Čo takto skúsiť orieškovú nátierku, kokosové tyčinky, kakaovú roládu alebo napríklad arašidové košíčky či sušienky? Tieto mňamky môžete zároveň zakomponovať aj do svojho olovrantu. Takto využijete aj raňajkové recepty. Podľa nich si pripravíte proteínovú mliečnu zero ryžu, chlebíček, cuketový koláč, tuniakovú nátierku a vajíčka, ktoré môžete pripraviť mnohými spôsobmi. 

A ak sacharidy z akéhokoľvek dôvodu obmedzujete, nemusíte sa vyhýbať ani lahodným nápojom. Vyskúšať môžete napríklad pumpkin spice latte alebo proteínovú čokoládu.

V našich low carb receptoch na dezerty, hlavné chody, nápoje či snacky si nájdu to svoje dokonca aj ľudia, ktorí sa stravujú bez lepku alebo bez laktózy. Rovnako tak si vyberú aj vegetariáni a vegáni. Low carb stravovanie je tak dostupné prakticky pre každého, stačí si len vybrať, ktorú dobrotu si pripravíte tentoraz.

Zobraziť viac Zobraziť menej