Fitness recept: Horúca proteínová čokoláda

Fitness recept: Horúca proteínová čokoláda

Asi nepoznáme nikoho, kto by nemal rád chvíle pohody so šálkou horúcej čokolády. Tá naša vyniká okrem skvelej chuti aj lahodnou krémovou konzistenciou a svojim zložením. Pridali sme do nej totiž aj proteín, takže je nabitá bielkovinami. Môžete ju tak zaradiť do svojho jedálnička ako spestrenie potréningových nápojov.

Budeme potrebovať:

Horúca proteínová čokoláda - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

V hrnci si dáme na strednom stupni ohrievať mlieko (ak chceme zdobiť nakoniec čokoládu našľahanú mliečnou penou, odložíme si z celkového množstva cca 80 ml nabok). Mlieko v hrnci zahrievame, kým nebude horúce, nemalo by vrieť. Pokiaľ nechceme, aby sa prichytávalo ku dnu hrnca, potrieme si hrniec tukom, ako je napríklad ghí alebo kokosový olej v spreji, nie je to ale nutné. Hneď ako má mlieko požadovanú teplotu, zašľaháme do neho proteín zmiešaný so škoricou, kakaom, prípadne aj badiánom, ak ho máme radi.

Horúca proteínová čokoláda - suchá zmes

Hotovú horúcu čokoládu rozlejeme rovnomerne do 3 hrnčekov, dozdobíme našľahanou penou zo zvyšného mlieka a posypeme postrúhanou horkou čokoládou. Skvele bude chutiť aj pokvapkaná čokoládovým ZERO SIRUPOM.

Náš tip: Pokiaľ vám nevadí pár kalórií navyše, môžete horúcu čokoládu ozdobiť aj šľahačkou.

Horúca proteínová čokoláda
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota203 kcal
Bielkoviny29 g
Sacharidy12 g
Tuky3,5 g
Vláknina4 g

Horúca čokoláda je skvelým spôsobom, ako sa zahriať, pochutnať si, a navyše doplniť aj potrebné bielkoviny. Najlepšie si ju užijete v dobrej spoločnosti.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *