Nápoje

Nápoje, ktoré máme v našich receptoch, rozhodne nie sú len obyčajnými drinkmi na splnenie pitného režimu. Využívame v nich množstvo nutrične bohatých surovín, a tak vznikajú skvelé koktaily, smoothies, proteínové šejky, krémové kávy a vianočné nápoje, ako je vaječný likér či punč. Vybrané lahodné drinky, napríklad smoothie, sa tak skvele hodia ako snack alebo raňajky v prípade, že nestíhate a potrebujete niečo rýchlo so sebou. Vzhľadom na to, že môžete použiť rôzne ingrediencie, dá sa vyčarovať aj množstvo receptov, ktoré sú bez lepku, laktózy alebo vegánske.

Ako si pripraviť fit nápoj?

Keď sa povie fitness nápoj, mnohým sa určite ako prvé vybaví smoothie. Jeho veľkou prednosťou je fakt, že si ho môžete pripraviť presne podľa seba. Základom spravidla býva nejaká tekutina, môžete použiť vodu, mlieko alebo jeho rastlinnú alternatívu či džús. Potom pridajte ovocie alebo zeleninu, ktorá vytvorí chuťový základ, smoothie zafarbí a dodá mu množstvo živín. Nezabudnite ani na bielkoviny, aby vás nápoj aj zasýtil. Na to sú ako stvorené mliečne výrobky, ako je napríklad tvaroh, prípadne proteíny (môžu byť aj vegánske). A potom už stačí len pridať aj nejaký zdroj zdravých tukov, aby ste mali drink kompletný. Skvele sa na to hodia rôzne semienka, orechy alebo orieškové maslá. Nakoniec už stačí všetko len rozmixovať, aby malo smoothie dokonale krémovú konzistenciu, a môžete si ho vychutnať kedykoľvek počas dňa. S tým, ako pripraviť dokonalé smoothie krok za krokom, vám pomôže článok Ako pripraviť zdravé a výživné smoothie krok za krokom.

Podobným spôsobom sa dajú urobiť aj ďalšie lahodné nápoje, ako je napríklad horúca čokoláda alebo populárne jesenné tekvicové latté. A ak plánujete organizovať napríklad letnú párty, rozhodne by ste mali vyskúšať aj skvelé nealko drinky.

Zobraziť viac Zobraziť menej

Fitness recept: Pumpkin spice latte

Žiadny nápoj nie je pre jeseň taký typický ako pumpkin spice latte alebo tekvicové latte. Jeho krémová konzistencia a sladkastá chuť s nádychom kokosového mlieka a škorice je do pochmúrneho počasia ako stvorená.

Čítaj viac >

Fitness recept: Vegánsky pohár s domácim kešu jogurtom

Začnite svoj deň správne! Napríklad rýchlymi a jednoduchými raňajkami v podaní vegánskeho pohára, ktorý obsahuje kešu jogurt plný živých kultúr a dávku vlákniny a bielkovín z ovsenej proteínovej kaše. Okrem chutného zážitku podporíte aj svoju obranyschopnosť. Na čo ešte čakáme? Pusťme sa do toho!

Čítaj viac >