Fitness recept: Vegánsky pohár s domácim kešu jogurtom

Fitness recept: Vegánsky pohár s domácim kešu jogurtom

Začnite svoj deň správne! Napríklad rýchlymi a jednoduchými raňajkami v podaní vegánskeho pohára, ktorý obsahuje kešu jogurt plný živých kultúr a dávku vlákniny a bielkovín z ovsenej proteínovej kaše. Okrem chutného zážitku podporíte aj svoju obranyschopnosť. Na čo ešte čakáme? Pusťme sa do toho!

Na prípravu jogurtu potrebujeme:

Postup:

V prvom rade si kešu orechy namočíme do teplej vody asi na 3 – 4 hodiny. Následne ich premyjeme a vymixujeme s vodou. Obsah kapsúl probiotík vysypeme k zmesi a ešte raz spolu vymiešame. Získame tak okolo 800 ml zmesi, ktorú si vložíme do pripravených sklenených nádob. (My sme použili dva poháre s vrchnákmi a objemom 400 ml). Takto pripravený jogurt necháme stáť aspoň 24 hodín pri izbovej teplote. Po procese kvasenia uvidíte, ako jogurt zhustne a vytvoria sa v ňom bublinky. Po 24 hodinách skladujeme v chladničke. Odporúčaná dávka je 100 g.

NUTRIČNÉ HODNOTYNA JEDNU 100 G PORCIU (CELKOVO 7 PORCIÍ)
Kalórie214
Bielkoviny7 g
Sacharidy10 g
Tuky17 g

Na prípravu vegánskeho pohára s kešu jogurtom potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Na spodok sklíčka či misky dáme 100 g kešu jogurtu. Rozmiešame si ovsenú kašu s proteínom a troškou vody, kým nám nevznikne krémová zmes. Pripravenú zmes vylejeme do pohára s pripraveným kešu jogurtom. Ozdobíme ovocím, sirupom a voilà chutné raňajky máme hotové!

Fitness recept: Vegánsky pohár s domácim kešu jogurtom
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU
Kalórie495
Bielkoviny30 g
Sacharidy48 g
Tuky22 g

Veríme, že tento recept na vegánsky pohár s kešu jogurtom čoskoro sami vyskúšate, ak sa vám recept páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *