Fitness recept: Pumpkin spice latte

Fitness recept: Pumpkin spice latte

Tekvicové latte alebo pumpkin spice latte je lahodný a krémový nápoj z tekvice a kokosového mlieka, ktorý zahreje a spríjemní chladnejšie jesenné dni. Jeho prípravu zvládne doma úplne každý. Navyše vám z neho zrejme zvýši časť tekvicového pyré, ktoré môžete využiť na prípravu ďalších lahodných receptov z tekvice, ako je napríklad tekvicová polievka.

Budeme potrebovať:

Pumpkin spice latte - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme 3 espressa, která necháme vychladnout. Pak se pustíme do dýňového pyré. Vezmeme si jednu menší dýni hokkaido, tu rozpůlíme a vydlabeme vnitřní část se semínky (ta nevyhazujeme, můžeme je vysušit v troubě, opražit na pánvi a použít jako zdravé zobání nebo ingredienci do dalších jídel). 

Obidve polovice tekvice rozkrájame na menšie časti a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení do nej pichneme vidličkou, aby sme zistili, či je mäkká. Ak nie, dopečieme ju ešte cca 10 minút. Potom ju vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a môžeme pripravovať samotné pyré. Tekvicu zbavíme šupky, dužinu dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom na kašovitú konzistenciu. Z hotového pyré si odoberieme 100 g, ktoré budeme potrebovať. Zvyšok si uložíme do chladničky a môžeme použiť do iného receptu alebo na ďalšiu várku tekvicového latte. Tekvicové pyré (100 g) si rozmixujeme s kokosovým mliekom. Do tejto hmoty primiešame 3 pripravené espressá a znovu poriadne vymixujeme.

Pumpkin spice latte - miešanie ingrediencií

Na dochutenie pridáme škoricu, flavor drops a javorový sirup. Celú zmes premiešame, trochu zohrejeme a môžeme podávať.

Pumpkin spice latte v pohároch

Podľa chuti sa dá nápoj navyše aj dozdobiť. My sme použili našľahané mlieko. Skvele bude chutiť so šľahačkou, poprášený škoricou alebo nastrúhanou čokoládou.

Náš tip: Ak vám zvýšilo tekvicové pyré, môžete si z neho pripraviť tekvicové lievance s arašidovým krémom, vafle, škoricové osie hniezda alebo tekvicové rizoto.

Pumpkin spice latte s mliečnou penou a škoricou
Nutričné hodnoty1 porcia bez zdobenia (celkovo 3 porcie)
Energetická hodnota200 kcal
Bielkoviny2 g
Sacharidy7 g
Tuky18 g
Vláknina1 g

Tekvicové latte k jeseni jednoducho patrí. A pokiaľ netúžite po variante plnom cukru z kaviarenských reťazcov, určite vás poteší naša verzia s vyváženejším zložením, ktoré si môžete vychutnať ľahko z pohodlia domova. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *