Fitness recept: Tuniaková nátierka s vajíčkami

Fitness recept: Tuniaková nátierka s vajíčkami

V dnešnom recepte sa trafíme do chuti všetkým milovníkom nátierok. Dnes však necháme majonézu v chladničke a vyskúšame si trošku inú, menej tučnú verziu. Základ totiž bude tvoriť odtučnený grécky jogurt, vajcia a tuniak. Vďaka tomu je nátierka bohatá predovšetkým na bielkoviny.

Budeme potrebovať:

  • 240 g (2 balenia) tuniaka vo vlastnej šťave
  • 100 g gréckeho jogurtu s 0,5 % tuku
  • 3 vajíčka 
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 ČL (10 g) kremžskej horčice
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (nemusí byť)
Tuniaková nátierka s vajíčkami - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do menšieho hrnca si dáme vodu, vložíme do nej vajíčka a uvaríme natvrdo. Bude to trvať približne 10 minút (v závislosti od veľkosti vajec). Medzitým si nakrájame najemno cibuľu a z tuniaka zlejeme šťavu. Hneď ako sú vajíčka hotové, schladíme ich, olúpeme škrupinu a dáme do misky. Tam ich pomocou vidličky roztlačíme. Potom k nim pridáme všetky ostatné ingrediencie – nakrájanú cibuľu, tuniaka, grécky jogurt, kremžskú horčicu, soľ a korenie.

Tuniaková nátierka s vajíčkami - postup

Všetko dôkladne premiešame, tým nám vznikne hladká nátierka. Aby zmes lahodila aj oku, môžeme ju dozdobiť čerstvými bylinkami a servírovať.

Tuniaková nátierka s vajíčkami
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota204 kcal
Bielkoviny29 g
Sacharidy4 g
Tuky8 g

Nátierka chutí skvelo s opečenými toastami. Môžete ju však jesť aj s naším proteínovým chlebom, prípadne len so zeleninou. Nemusíte sa báť ponúknuť ju aj na oslavách ako zdravú alternatívu pohostenia. S čím si ju dáte vy?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *