Fitness recept: Kakaová roláda so stracciatellovým krémom

Fitness recept: Kakaová roláda so stracciatellovým krémom

Upiecť cesto, vymiešať krém, zrolovať a je to hotové. Že to znie jednoducho? Ono to ozaj je také jednoduché. Našu roládu preto zvládnu pripraviť aj začínajúci pekári. Jej najväčšou prednosťou je dokonalá súhra chutí. Kakaové cesto si skrátka perfektne rozumie s tvarohovým krémom. O to viac, keď sú v ňom ešte kúsky čokolády. Ak to vydržíte a necháte roládu poriadne vychladiť, získate dokonale osviežujúci dezert.

Na cesto budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

  • 500 g jemného polotučného tvarohu 
  • 60 g horkej čokolády
  • 60 g xylitolu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na servírovanie budeme potrebovať:

  • práškový cukor (nemusí byť)
Kakaová roláda so stracciatellovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme cesto. Vezmeme si vajíčka a oddelíme žĺtky a bielky. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Do žĺtkov pridáme vodu, xylitol a vyšľaháme ich do svetlejšej krémovej peny. Bokom si zmiešame preosiatu múku, kakao, kypriaci prášokproteín a celú túto suchú zmes postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Na záver ešte opatrne pridáme sneh z bielkov. Vezmeme si väčší plech, ktorý pokryjeme papierom na pečenie, a zmes naň rovnomerne rozložíme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút. Hneď ako je cesto hotové, opatrne ho vyberieme z plechu a hornou stranou položíme na čistú a vlhkú utierku. Potom z neho odstránime papier na pečenie a spolu s utierkou ho zrolujeme a necháme vychladnúť. Pri tomto kroku musíme byť opatrní, cesto je totiž horúce.

Medzitým si pripravíme krém na náplň. Tvaroh vyšľaháme so xylitolom a s vanilkovým extraktom. Hneď ako máme hladký krém, vmiešame aj najemno nastrúhanú čokoládu. Ak chcete, aby sa vám lepšie strúhala a neroztekala sa, dajte ju predtým na chvíľu do mrazničky.

Kakaová roláda so stracciatellovým krémom - príprava krému

Potom rozvinieme vychladnutú roládu, rovnomerne na ňu rozotrieme hotový krém a opäť ju opatrne zavinieme. Roládu dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky a potom podávame. Najlepšie vyzerá, keď ju pred servírovaním ešte poprášite múčkovým cukrom, prípadne dozdobíte kúskami lyofilizovaného ovocia. To môžete napokon pridať aj do tvarohového krému, v ktorom bude skvele vyzerať aj chutiť.

Kakaová roláda so stracciatellovým krémom
Nutričné hodnoty1 kúsok (celkovo 16 kúskov)
Energetická hodnota95 kcal
Bielkoviny7 g
Sacharidy6 g
Tuky4,5 g
Vláknina1 g

Roláda s tvarohovým krémom je ľahký letný dezert, ktorý vyzerá výborne a v konečnom dôsledku je ozaj jednoduchý na prípravu. Keď ho dobre vychladíte, takisto vás skvele osvieži. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *