Fitness recept: Proteínová mliečna ryža, ktorá má len 145 kcal

Fitness recept: Proteínová mliečna ryža, ktorá má len 145 kcal

Dnešným receptom sme sa chceli zavďačiť každému, kto miluje mliečnu ryžu, ale snaží sa znížiť kalorický príjem alebo obmedziť sacharidy. Pri príprave sme totiž použili našu ZERO ryžu, ktorá má na 100 g len 7 kcal. S výslednou chuťou nám pomohli kvapky na dochutenie a jahodový džem. No a, samozrejme, nesmie chýbať ani čerstvé ovocie a chrumkavé orechy ako zdroj zdravých tukov. Tak čo, vyskúšate túto dobrotu aj vy?

Budeme potrebovať:

Proteínová mliečna ryža, ktorá má len 145 kcal - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

ZERO ryžu si v cedidle prepláchneme vodou a dáme variť spolu s mliekom. Hneď ako bude zmes ohriata, pridáme proteín, prípadne 5 kvapiek Flavor Drops. Varíme približne 10 minút. Potom si vezmeme misku, do ktorej dáme 100 ml studenej vody a v nej rozmiešame 10 g tapiokovej múky. Túto zmes následne pridáme do hrnca, v ktorom varíme ryžu s mliekom, a necháme spolu prehriať. Tým nám vznikne krémová mliečna ryža. Hneď ako sme spokojní s konzistenciou, môžeme servírovať. Pripravíme si 3 misky alebo poháriky, do ktorých mliečnu ryžu rovnomerne rozdelíme. Na záver každú porciu ozdobíme džemom, bobuľovitým ovocím a orechmi.

Proteínová mliečna ryža, ktorá má len 145 kcal
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 3 porcie)
Energetická hodnota145 kcal
Bielkoviny11 g
Sacharidy11 g
Tuky5 g
Vláknina6 g

Ak máte radi mliečnu ryžu a chcete si na nej neobmedzene pochutiť, napríklad v diéte, je pre vás dnešný recept ako stvorený.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *