Fitness recept: Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou

Fitness recept: Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou

Kto by nemal rád legendárnu kokosovú tyčinku v modrobielom obale a s palmou na etikete? My ju milujeme, preto sme sa rozhodli pripraviť si jej domácu verziu. Vnútro je plné kokosovej chuti a vône. Tá sa perfektne snúbi s voňavou čokoládovou polevou. No a vrcholom sú jemné kokosové plátky na povrchu, ktoré prezrádzajú, aká chuť tyčinke dominuje. Ručíme za to, že je láskou na prvé ochutnanie.

Budeme potrebovať: 

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme prípravou hlavnej časti tyčiniek. Zmiešame si strúhaný kokos, kokosovú múku, kokosové mlieko, xylitol, kokosový olej, proteín a flavor drops. Celú hmotu dôkladne prepracujeme a potom tvarujeme tyčinky. Tie by mali byť ploské, s dĺžkou cca 6 cm a šírkou 2 cm. Pokiaľ máme doma formu na tyčinky, môžeme si s ňou pomôcť. Takto pripravené kúsky dáme do mrazničky na hodinu, aby nám stuhli. Ďalej si na miernom stupni sporáka rozpustíme čokoládu. Potom si vezmeme tyčinky a do čokolády ich namáčame alebo ich čokoládou potierame či polievame.

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou - obaľovanie

Na záver môžeme tyčinky dozdobiť plátkami kokosu. Nakoniec ich necháme stuhnúť v chlade približne hodinu a môžeme sa do nich pustiť. Nezjedené kúsky skladujeme v chladničke.

Náš tip: Ak chceme mať tyčinky farebnejšie, môžeme ich posypať aj nadrveným lyofilizovaným ovocím.

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou
Nutričné hodnoty

1 tyčinka (celkom 16 tyčiniek)

Energetická hodnota169 kcal
Bielkoviny5,5 g
Sacharidy8 g
Tuky12 g
Vláknina3,5 g

Pokiaľ máte radi populárne kokosové tyčinky, ktoré kúpite bežne v obchode, skúste túto domácu verziu. Hneď ako ich raz ochutnáte, už nebudete chcieť iné.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *