Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahom bielkovín

Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahom bielkovín

Máte radi cuketu a hľadáte tip na ľahký fitness snack plný bielkovín? Cuketový koláč je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí dávajú prednosť slaným jedlám a dezertom, a zároveň si strážia denný príjem kalórií. Pochutnajte si na originálnom koláči a doplňte bielkoviny bez zbytočných obáv, pretože jedna porcia obsahuje iba 133 kalórií. Koláč môžete podávať s čerstvou zeleninou, prípadne so šunkou alebo tuniakom. Dobrú chuť!

Potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy:

Začneme prípravou cukety, ktorú dôkladne umyjeme a nahrubo nastrúhame. Necháme ju postáť v miske asi 5 – 10 minút, a následne ju osušíme pomocou kuchynskej utierky. V miske potom rozmiešame vajíčka, soľ, korenie, proteín a vodu, na záver pridáme osušenú cuketu. Ak chceme recept trochu viac ozvláštniť, môžete pridať aj aj nastrúhanú mozzarellu.

Cesto poriadne premiešame a následne vylejeme do zapekacej formy s priemerom približne 20×20 cm. Pred naliatím cesta je vhodné formu vystlať papierom na pečenie alebo postriekať olivovým olejom v spreji. Koláč pečieme pri 175 °C približne 45 minút, kým nebude stred poriadne dopečený. Pred samotným krájaním je vhodné nechať koláč aspoň 10 minút vychladnúť. Dobrú chuť!

Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahom bielkovín
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU (CELKOVO 4 PORCIE)
Kalórie133
Bielkoviny17 g
Sacharidy2 g
Tuky6 g

Slaná pochúťka so 133 kalóriami v jednej porcii je ideálnym snackom alebo ľahkou večerou, po ktorej sa nemusíte báť priberania. Presvedčili sme vás vyskúšať tento nenáročný fitness recept? V prípade, že si ho doma pripravíte, určite nám pošlite fotografiu. Ak vás recept zaujal, podeľte sa oň zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *