Koláč nemusí byť iba sladký. My sme sa dnes rozhodli pripraviť slanú verziu (quiche), ktorá sa skvele hodí na raňajky, snack aj večeru. Vďaka optimálnym nutričným hodnotám, lahodnej chuti a dokonale vláčnej konzistencii sa rýchlo zaradí medzi vašich favoritov.
Na cesto budeme potrebovať:
- 140 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 ml polotučného mlieka
- 80 g jemných ovsených vločiek
- 40 ml olivového oleja
- ½ ČL soli
Na náplň budeme potrebovať:
- 300 g cukety
- 120 g mozzarelly light
- 60 ml polotučného mlieka
- 30 g parmezánu
- 3 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľu
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Ovsené vločky si zmiešame s múkou a soľou, prilejeme olej, mlieko a vypracujeme pevnejšie cesto. Vezmeme si formu s priemerom 28 cm, vystriekame si ju olejom v spreji (alebo vymastíme iným tukom) a pomocou prstov do nej natlačíme cesto tak, aby bolo po celom dne a okraji. Vidličkou ho poprepichujeme, aby sa nenafukovalo, a pečieme 10 minút na 180 °C.
Medzitým sa pustíme do prípravy náplne. Cibuľu si olúpeme, nakrájame najemno a orestujeme na oleji. Cuketu si očistíme, prekrojíme napoly a nakrájame na tenké plátky, ktoré budú mať tvar polokoliesok. Následne dáme cuketu restovať k cibuli a pridáme aj prelisovaný cesnak. Keď máme orestované, necháme zmes ľahko vychladnúť.
V miske si zmiešame nahrubo nastrúhanú mozzarellu, vajíčka, parmezán, mlieko a nahrubo nastrúhanú petržlenovú vňať. K tomu pridáme aj vychladnutú cuketovú zmes, premiešame a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Náplň rovnomerne rozotrieme na predpečený korpus a pečieme 30 minút na 180 °C. Pred podávaním quiche necháme aspoň čiastočne vychladiť.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 kúsok (celkom 10 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 196 kcal |
Bielkoviny | 9,5 g |
Sacharidy | 16,5 g |
Tuky | 9,5 g |
Vláknina | 3 g |
Pokiaľ nie ste fanúšikmi sladkého, potom sa vám tento koláč rozhodne trafí do chuti. Ideálny ako snack, raňajky alebo rýchla večera.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár