Keď vás prepadne chuť na slaný snack, nemusíte hneď siahať po vrecúšku s čipsami. Dnes si ukážeme, ako pripraviť túto dobrotu, ktorá hravo strčí do vrecka ultraspracované pochúťky. Príprava týchto kuskusových guľôčok je maximálne jednoduchá, takže to zvládne každý. Len čo ich ochutnáte, pochopíte. Ale pozor, z tanierika miznú naozaj rýchlo.
Budeme potrebovať:
- 200 g celozrnného kuskusu
- 120 g mozzarelly light
- 100 g strúhanky
- 30 g parmezánu
- 2 vajcia
- 1 a ½ ČL sušeného tymiánu
- hrsť čerstvých byliniek (bazalka, rozmarín)
- olivový olej v spreji
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Kuskus osolíme a uvaríme podľa návodu na obale. Keď máme hotovo, vmiešame doň čierne korenie podľa chuti. Potom ho necháme vychladnúť. Do studeného kuskusu vmiešame nastrúhanú mozzarellu, parmezán, 2 vajcia, 1 ČL tymiánu, hrsť nasekaných byliniek a 60 g strúhanky. Vznikne kompaktná zmes, z ktorej tvarujeme guľôčky. Tie potom obaľujeme vo zvyšku strúhanky zmiešanej s ½ ČL tymiánu a štipkou soli. Guľôčky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potom ich postriekame olivovým olejom a pečieme dozlatista 30 minút na 180 °C.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 guľôčka (spolu 25 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 62 kcal |
Bielkoviny | 3 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 1,5 g |
Potom sa už stačí rozhodnúť, s čím tieto lahodné guľôčky s chrumkavou krustou budeme podávať. Super voľbou je domáci dip z gréckeho jogurtu, light majonéza alebo ZERO omáčky.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár