Fitness recept: Studená gazpacho polievka z čerstvej zeleniny

Fitness recept: Studená gazpacho polievka z čerstvej zeleniny

Gazpacho, studená polievka z čerstvej zeleniny je populárna najmä v Španielsku, ale príjemne oživiť môže aj váš jedálniček, a to hlavne v teplých mesiacoch. Okrem vyvážených nutričných hodnôt ponúka výnimočnú krémovú konzistenciu bez použitia smotany alebo akéhokoľvek zahusťovania. Jednoduchý recept, ktorý máte hotový za pár minút!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si vo vode sparíme paradajky, a následne ich olúpeme. Medzitým si očistíme uhorku, ktorú budeme potrebovať na zdobenie, a nakrájame ju na malé kocky. Nakrájame si aj olúpané paradajky, cibuľu, cesnak a papriku na menšie kúsky, ktoré si následne v nádobe vymixujeme dohladka. Na záver pridáme olej, ocot, korenie, obľúbené bylinky, pretlak a všetko spolu opäť dobre premiešame. Ochutnáme, v prípade potreby ešte dochutíme, a polievku vložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ju ozdobíme uhorkou a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Fitness recept: Studená gazpacho polievka z čerstvej zeleniny
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 4 porcie)
Kalórie112
Bielkoviny3,5 g
Sacharidy21,8 g
Vláknina5 g
Tuky2 g

Veríme, že vám táto studená gazpacho polievka osvieži teplé dni a príjemne poteší vaše chuťové poháriky. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite sa oň podeliť s vašimi blízkymi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *