Fitness recept: Proteínový banánový chlebíček

Fitness recept: Proteínový banánový chlebíček

Banánový chlebíček alebo banana bread je populárna dobrota, ktorú už doma skúšal piecť snáď každý. Ide totiž o skvelý spôsob, ako rozumne využiť prezreté banány a vytvoriť z nich lákavú dobrotu. My sme sa v dnešnom recepte rozhodli pridať aj proteín a odtučnený grécky jogurt, aby sme zvýšili podiel bielkovín a zo sladkosti vytvorili vyváženú dobrotu, ktorú si môžete dať napríklad ku káve. Skúsite si ho upiecť aj vy?

Budeme potrebovať:

Proteínový banánový chlebíček - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si 2 banány (jeden zatiaľ necháme bokom) a spolu s vajíčkami ich rozmixujeme dohladka. Potom k nim pridáme grécky jogurt, mandľové maslo, vanilkový extrakt a dôkladne premiešame, aby sa nám ingrediencie pekne spojili. Do zmesi následne pridáme preosiatu múku, proteín, kokosový cukor, škoricu a kypriaci prášok. Opäť dôkladne premiešame. Na záver do cesta pridáme aj nahrubo nasekané pekanové orechy a ⅔ nasekanej horkej čokolády alebo čokoládových kúskov. Trochu z nej ešte necháme bokom. Vezmeme si obdĺžnikovú formu, vyložíme papierom na pečenie alebo vystriekame olejom v spreji a nalejeme do nej zmes. Zvyšný banán pozdĺžne rozrežeme a položíme ho navrch cesta. Potom ho ešte posypeme zvyšnou čokoládou.

Proteínový banánový chlebíček - postup

Formu s cestom dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 45 – ⁠55 minút. Či je už chlebík upečený, skúšame zistiť dreveným špáradlom. Pri hotovom chlebíku by sa naň cesto nemalo prichytávať. Pred podávaním ho nezabudnite nechať vychladnúť. Dobrú chuť!

Náš tip: Najlepšie chutí spolu s naším kakaovým nápojom BIO Cocoa & Maca Drink.

Proteínový banánový chlebíček
Nutričné hodnoty1 porcia (celkove 12 porcií)
Energetická hodnota177 kcal
Bielkoviny7 g
Sacharidy20 g
Tuky7 g
Vláknina3 g

Videorecept na proteínový banánový chlebíček

Proteínový chlebíček poslúži ako výborné raňajky, skvelá desiata či dezert. Keby ste z neho chceli urobiť súčasť komplexnejšieho jedla, odporúčame podávať ho s tvarohom a jemne poliaty orieškovým maslom.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *