Fitness recept: Ovsené košíčky plnené horkou čokoládou

Fitness recept: Ovsené košíčky plnené horkou čokoládou

Tieto ovsené košíčky patria medzi sladké dezerty, ktoré potešia každého čokoholika. Vďaka svojej dokonalej chuti sa perfektne zaradia aj medzi vianočné pečivo. Základ tvorí ovsený košíček s orieškami, ktorý sme takmer po okraj naplnili čokoládovým krémom. A samozrejme nesmie chýbať ani chrumkavé prekvapenie v podobe lieskového orieška vo vnútri.

Na košíčky budeme potrebovať: 

Na náplň budeme potrebovať:

Ovsené košíčky plnené horkou čokoládou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou ovsených košíčkov. Rozmixujeme si najemno ovsené vločky a orechy. Pridáme k nim proteín, škoricu, med a kokosový olej. Všetko dôkladne premiešame, mala by nám vzniknúť kompaktná zmes. Pokiaľ sa nám zdá príliš suchá, pridáme 1 – 2 lyžice vody. Cesto by nemalo byť drobivé ani príliš lepivé. Vzniknutú zmes si rozdelíme na 8 rovnakých kúskov. Každý z nich dáme do samostatnej silikónovej formičky na muffiny a pomocou navlhčených prstov natlačíme cesto na dno a do okrajov, aby vznikli košíčky. Tie potom dáme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme dozlatista asi 8 – 10 minút.

Medzitým si pripravíme náplň. Tuhú časť kokosového mlieka privedieme do varu a vriacu ju nalejeme do misky s nalámanou čokoládou. Zmes necháme minútku odstáť a následne ju dôkladne premiešame. Upečené košíčky necháme úplne vychladnúť. Do každého potom vložíme lieskový oriešok a zalejeme ho pripraveným čokoládovým krémom.

Ovsené košíčky plnené horkou čokoládou - nalievanie čokolády

Košíčky necháme stuhnúť v chladničke pár hodín a potom môžeme podávať.

Náš tip: Milovníci orieškových masiel môžu namiesto lieskového orecha pridať na dno košíčka malú lyžičku arašidového, kešu alebo mandľového krému.

Ovsené košíčky plnené horkou čokoládou
Nutričné hodnoty

1 košíček (celkom 8 kusov)

Energetická hodnota192 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy12 g
Tuky13 g
Vláknina1,5 g

Videorecepty na vianočné pečivo

Košíček je skvelým dezertom, na ktorom si môžete pochutnať prakticky kedykoľvek. Rozhodne vás ale nesklame ani v prípade, že ho zaradíte medzi vianočné pečivo.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *