Tak táto kaša chutí doslova ako Vianoce. Vďaka karamelovému proteínu je v nej navyše aj porcia bielkovín, čím sa z kaše zaraz stávajú vyvážené raňajky, vhodné napríklad pred tréningom alebo náročným dňom. A ak obľubujete voňavé korenie, potešíme vás hneď dvakrát. Ozdobili sme ju totiž škoricovo-jablkovou zmesou a kešu maslom s príchuťou škoricovej rolky. Veríme, že okrem klasickej ovsenej kaše budete mať odteraz nového favorita.
Na kašu budeme potrebovať:
- 600 ml nízkotučného mlieka
- 50 g detskej pšeničnej krupice
- 30 g karamelového proteínu
- štipku soli
Na ozdobenie budeme potrebovať:
- 10 g kešu masla – Cinnamon rolls
- 10 g javorového sirupu
- 10 g masla
- 1 jablko (alebo 2 menšie)
- badián
- mletú škoricu
- škoricu vcelku
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
V hrnci zmiešame mlieko, krupicu, soľ a proteín.
Dáme na sporák a pomaly varíme, kým kaša nezhustne. Ak je príliš hustá, pridáme trochu mlieka. Vypneme sporák a na hrniec s kašou dáme pokrievku, aby nám nevychladla, a nachystáme si ostatné zložky.
Očistíme jablko a nakrájame ho na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme klasické maslo a na ňom orestujeme jablká aj so škoricou, badyánom a javorovým sirupom.
Hotovú krupicu dáme na tanier, ozdobíme jablkovou zmesou a na záver pridáme ešte kešu maslo s príchuťou škoricovej rolky, ktoré kaši dodá ten pravý nádych Vianoc.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 celá porcia |
---|---|
Energetická hodnota | 744 kcal |
Bielkoviny | 50 g |
Sacharidy | 97 g |
Tuky | 16 g |
Vláknina | 6 g |
Škorica, jablká a orechy k Vianociam jednoducho patria. Nalaďte sa na sviatočnú vlnu hneď ráno a vychutnajte si túto dobrotu.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár