Fitness recept: Hrušková galetka s vlašskými orechmi

Fitness recept: Hrušková galetka s vlašskými orechmi

Ak máte radi koláče, určite vás poteší aj náš recept na galetku. Ako náplň sme zvolili vyladenú kombináciu tvarohu, hrušiek a vlašských orechov. Tá sa perfektne hodí k mäkučkému cestu. Jeho výhodou je, že nie je kysnuté, a tak ho zvládne pripraviť úplne každý. Potom už sa stačí len rozhodnúť, či si galetku vychutnáme na desiatu alebo na raňajky.

Na cesto budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

Hrušková galetka s vlašskými orechmi - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame múku, xylitol a soľ. Potom pridáme tvaroh (30 g), kokosový olej aj vodu a vypracujeme rukami pevné cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Pripravené cesto dáme odležať do chladničky a vrhneme sa na chystanie náplne.

V ďalšej miske si vymiešame dohladka tvaroh s proteínom. Hrušky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Následne si vytiahneme z chladničky odležané cesto a na pomúčenej podložke si ho vyvaľkáme dotenka tak, aby malo okrúhly tvar. Potom môžeme cesto začať potierať tvarohovou zmesou (cca 3 cm od krajov nechávame bez náplne). Na ňu potom pokladáme rovnomerne nakrájané hrušky. Tie posypeme aj nasekanými vlašskými orechmi.

Hrušková galetka s vlašskými orechmi - proces

Voľné okraje zahneme dovnútra a potrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Galetku pečieme dozlatista na 180 °C asi 30 minút. Pred krájaním ju necháme vychladnúť a potom už si na nej môžeme pochutnať.

Hrušková galetka s vlašskými orechmi
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 8 kusov)

Energetická hodnota243 kcal
Bielkoviny10 g
Sacharidy23 g
Tuky11 g
Vláknina6 g

Ak máte radi sladké pečivo, potom sa vám hrušková galetka s orechmi určite trafí do chuti. Skvele sa hodí napríklad k popoludňajšej káve.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *