Fitness recept: Blondies so slaným karamelom

Fitness recept: Blondies so slaným karamelom

O čokoládovom brownies počul už snáď každý. Čo tak vyskúšať aj lahodné blondies? Ručíme za to, že tento dezert bude chutiť každému, kto má rád kombináciu čokolády, orechov a slaného karamelu. Príprava je navyše úplne jednoduchá, takže ju zvládne naozaj každý.

Na cesto budeme potrebovať:

Na karamel budeme potrebovať:

Blondies so slaným karamelom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si pripravíme karamel. Vezmeme si menší hrniec, v ktorom zmiešame kokosové mlieko, mandľové maslo a kokosový cukor. Túto zmes privedieme do varu a na miernom plameni povaríme 5 minút. Na záver do neho vmiešame soľ podľa chuti a necháme karamel vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke. Počas chladnutia nám karamel zhustne.

Potom sa môžeme pustiť do prípravy cesta. V miske rozšľaháme vajcia s rozpusteným olejom a mandľovým maslom. Potom si vezmeme druhú misku, v ktorej premiešame všetky sypké ingrediencie – cukor, hladkú špaldovú múku, kypriaci prášok a všetko dôkladne premiešame. Do toho potom pridáme tekutú zmes z prvej misky a všetko dôkladne premiešame. Vznikne hladké cesto, do ktorého na záver vmiešame čokoládové kôstky alebo kúsky nakrájanej horkej čokolády. Cesto rozotrieme na plech (náš mal rozmer 20×20 cm) vyložený papierom na pečenie. Polovicu karamelu nalejeme v prúžkoch ľubovoľne po celej ploche blondies. Potom si vezmeme lyžičku a jej opačným koncom prechádzame po povrchu cesta zo strany na stranu v rôznych miestach, aby sa slaný karamel opatrne vmiešal do surového cesta. Tým vytvoríme mramorový efekt.

Blondies so slaným karamelom - mramorovanie

Blondies pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Po vytiahnutí ho necháme vychladnúť, polejeme zvyšným karamelom, zľahka posypeme hrubozrnnou soľou a môžeme podávať.

Blondies so slaným karamelom
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 9 kúskov)

Energetická hodnota224 kcal
Bielkoviny5 g
Sacharidy18 g
Tuky14 g
Vláknina3 g

Tak čo, vyskúšate naše blondies so slaným karamelom, alebo zostanete radšej pri klasike v podobe brownies? Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *