Dnes sme sa rozhodli pripraviť fašírky, ale nie len tak hocijaké, tentoraz to bude vegetariánska verzia. Namiesto mäsa sme použili hubovú zmes, ktorá dokonale prevonia celú kuchyňu. No a pri podávaní samozrejme nesmie chýbať ani petržlenová vňať, zemiaková kaša a kyslá uhorka.
Na fašírky budeme potrebovať:
- 500 g húb (šampiňóny, hríby atď.)
- 100 g strúhanky (50 g do zmesi, 50 g na obalenie)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 vajcia
- 2 PL lahôdkového droždia
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľu
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
Na servírovanie budeme potrebovať:
- zemiakovú kašu
- kyslé uhorky
- petržlenovú vňať
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Cibuľu si očistíme a nasekáme nadrobno, rovnako tak aj huby. Na panvicu dáme 1 PL lyžicu oleja a na nej orestujeme cibuľu aj huby. Tie budú púšťať vodu, a preto restujeme, kým sa jej nezbavíme. Potom pridáme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak, baby špenát a mleté korenie aj soľ podľa chuti. Potom ešte ďalšie 2 – 3 minúty restujeme, odstavíme zo sporáka a necháme krátko vychladnúť. Následne zmes preložíme do misky, pridáme aj lahôdkové droždie, 50 g strúhanky a vajíčka. Zmes dochutíme soľou aj korením a začneme tvarovať fašírky, ktoré potom obalíme vo zvyšnej strúhanke.
Na panvici si rozpálime 1 PL oleja a fašírky opekáme dozlatista. Potom môžeme servírovať. My sme si ako prílohu zvolili zemiakovú kašu, uhorky a petržlenovú vňať. Fašírky ale skvele chutia aj s čerstvým pečivom a ZERO omáčkami.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia bez prílohy (celkom 3 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 321 kcal |
Bielkoviny | 16 g |
Sacharidy | 36 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 7 g |
Ak chcete skúsiť aj bezmäsitý variant tohto klasického receptu, potom si tieto hubové fašírky určite zamilujete.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár