5 najlepších receptov na domáce müsli tyčinky

5 najlepších receptov na domáce müsli tyčinky

Prečo by ste si kupovali müsli tyčinky, keď si ich môžete jednoducho a rýchlo pripraviť doma? Navyše, home made müsli tyčinky obsahujú len zdravé suroviny, a tak sa vám nemôže stať, že konzumujete müsli s kopou kalórií a cukru z obchodu. Vyberte si z našich receptov plných orieškov, ovocia, ovsených vločiek, orieškových masiel či proteínu, v raw alebo pečenej verzii. Dobrú chuť!

Arašidovo – jablkové müsli tyčinky

Potrebujeme:

Postup:

Ovsené vločky zmiešame s rozmixovanými arašidmi, xylitom, vanilkovým proteínom, chia semienkami a škoricou. Do zmesi pridáme arašidové maslo a jablkové pyré. Všetko spolu dobre premiešame a následne vtlačíme do plechu vystlaného papierom na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm. Müsli tyčinky následne vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C po dobu 20 minút. Po vychladnutí cesto rozkrájame na 14 tyčiniek a podávame. Dobrú chuť.

Tip: Ak müsli tyčinky nedokážete ihneď spotrebovať, môžete si ich zamraziť. Vydržia tak aj niekoľko týždňov.

Arašidovo - jablkové müsli tyčinky, domáce müsli tyčinky, fitness recept
NUTRIČNÉ ZLOŽENIENA 1 PORCIU
Energetická hodnota136 kcal
Proteíny7 g
Sacharidy17 g
Tuky6 g

Čokoládovo – kokosové müsli tyčinky

Potrebujeme:

Postup:

Zmiešame suché ingrediencieovsené vločky, kokos, proteín a psyllium. Pridáme med a roztopený kokosový olej. Banán rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu a primiešame ho do cesta. Všetko spolu zmiešame a doplníme kúskami horkej čokolády. Pripravenú zmes vložíme do plechu s rozmermi 20 x 20 cm, ktorý vopred vystelieme papierom na pečenie. Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Po vychladnutí cesto nakrájame na müsli tyčinky a polejeme bezkalorickým sirupom Hazelnut Choco. Dobrú chuť.

Tip: Müsli tyčinky vždy skladujeme v uzatvorenej nádobe, aby nám vydržali čo najdlhšie.

Čokoládovo - kokosové müsli tyčinky, fitness recept na domáce home made Čokoládovo - kokosové müsli tyčinkyČokoládovo - kokosové müsli
NUTRIČNÉ ZLOŽENIENA 1 PORCIU
Energetická hodnota128 kcal
Proteíny5 g
Sacharidy18 g
Tuky5 g

Kakaovo – orieškové müsli tyčinky s ovocím

Potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Sušené ovocie zalejeme horúcou vodou, aby zmäklo. Zatiaľ si v miske zmiešame ovsené vločky, semienka, kokosový cukor, kakao a nasekané orechy. Scedíme sušené ovocie, dve tretiny ovocia rozmixujeme, a následne všetko sušené ovocie pridáme k suchým ingredienciám.

Do zmesi prilejeme vodu, kešu maslo a poriadne spolu premiešame. Pripravenú hmotu vtlačíme do plechu s rozmermi 20 x 20 cm, ktorý si vopred vystelieme papierom na pečenie. Ten následne vložíme do rúry a pečieme približne 15 minút na 180 °C. Po vychladnutí cesto nakrájame na 14 kúskov a podávame. Mňam!

Kakaovo – orieškové müsli tyčinky s ovocím
NUTRIČNÉ ZLOŽENIENA 1 PORCIU
Energetická hodnota137 kcal
Proteíny4 g
Sacharidy15 g
Tuky8 g

Raw tyčinky s kešu a marhuľami

Potrebujeme:

Postup:

Datle zalejeme horúcou vodou, aby zmäkli. Zatiaľ si nasekáme kešu orechy na väčšie kúsky. Marhule a zmäknuté datle následne rozmixujeme. Ovocnú zmes pridáme k orieškom a premiešame. Do zmesi doplníme kešu maslo, a takto pripravené cesto vložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie. Cesto poriadne pritlačíme, aby nadobudlo tvar plechu, a následne ho len v papieri na pečenie dáme na 1 – 2 hodiny do mrazničky. Po stuhnutí cesto vyberieme a nakrájame na müsli tyčinky. Dobrú chuť.

Raw tyčinky s kešu a marhuľami
NUTRIČNÉ ZLOŽENIENA 1 PORCIU
Energetická hodnota126 kcal
Proteíny3 g
Sacharidy16 g
Tuky7 g

Objavte naše bestsellery:

Nepečené mandľové müsli tyčinky

Potrebujeme:

Postup:

Ovsené vločky zmiešame s nasekanými mandľami. Datle rozmixuje na pastu a následne ich pridáme k vločkám. Vymiešame agáve sirup s mandľovým maslom a na miernom ohni spolu zohrejeme, aby sa nám so zmesou jednoduchšie pracovalo. Následne ohriatu hmotu primiešame k ovseným vločkám s mandľami. Všetko spolu poriadne premiešame a rukami vymiesime cesto. Pripravené cesto dáme na plech s rozmermi 20 x 20 cm, ktorý vopred vystelieme papierom na pečenie. Následne len cesto s papierom na pečenie necháme stuhnúť v mrazničke na 1 a 2 hodiny. Po stuhnutí cesto nakrájame na 14 tyčiniek a podávame. Dobrú chuť.

Nepečené mandľové müsli tyčinky
NUTRIČNÉ ZLOŽENIENA 1 PORCIU
Energetická hodnota157 kcal
Proteíny4 g
Sacharidy21 g
Tuky7 g

Veríme, že si vyberiete aspoň jeden recept spomedzi týchto rozmanitých nápadov na domáce müsli tyčinky. Napíšte nám, ktorý recept určite vyskúšate aj to, akú kombináciu chutí preferujete.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *