Fitness recept: Makový koláč bez múky s jemnou tvarohovou náplňou

Fitness recept: Makový koláč bez múky s jemnou tvarohovou náplňou

Žiadna múka, minimum tuku a poctivá dávka bielkovín! To nie je žiadne sci-fi, ale náš skvelý recept na sladký makový koláč s tvarohovou náplňou a malinami, ktorému sa jednoducho nedá odolať. Spojenie vláčneho cesta, sviežej chuti malín a jemného krému si získalo naše srdcia a hlavne chuťové poháriky. Poďte si ho s nami upiecť a spríjemnite si deň farebným a tak lahodným dezertom!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Mak zmiešame s 30 g cukru, proteínom, 80 g tvarohu, žĺtkami a mliekom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vareškou jemne vmiešame do makového cesta, tak aby ostalo nadýchané. Následne si pripravíme tvarohový krém zmiešaním zvyšného tvarohu, pudingového prášku a zvyšného cukru. Malú formu na pečenie (my sme použili o veľkosti 20×20 cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej polovicu makového cesta. Na cesto lyžicou rozložíme kôpky tvarohového krému a zalejeme ho zvyšným cestom. Navrch poukladáme maliny, ktoré do cesta jemne vtlačíme a koláč pečieme pri teplote 180°C do zlatista, približne 20-25 minút. Koláč necháme pred krájaním úplne vychladnúť a podávame ho ozdobený lyofilizovanými malinami.

Fitness recept: Makový koláč bez múky s jemnou tvarohovou náplňou
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 9 kúskov)
Kalórie130
Bielkoviny9 g
Sacharidy9 g
Tuky6 g

Videorecept na makový koláč bez múky s jemnou tvarohovou náplňou:

Veríme, že vás recept na makový koláč bez múky s jemnou tvarohovou náplňou potešil a vy ním čoskoro uspokojíte svoju túžbu na sladké! Potešte svojich známych a a tento recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *