Fitness recept: Batátová miska s tofu a kešu dressingom

Fitness recept: Batátová miska s tofu a kešu dressingom

Máte chuť na niečo zdravé, sýte a plné vitamínov? Pripravte si s nami výbornú batátovú misku ozvláštnenú kešu dressingom. Tento recept zo sladkých zemiakov, tofu a brokolice je nutrične bohatý, takže je vhodný ako ľahký obed alebo večera

Potrebujeme:

  • 350 g batátov
  • 200 g brokolice
  • 180 g tofu (môže byť aj bazalkové)
  • 25 g kešu orechov
  • 1 hrsť baby špenátu
  • 1 ČL grilovacieho korenia
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • olivový olej v spreji
  • soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Na dressing potrebujeme:

Ingrediencie na batátovú misku s tofu a kešu dressingom

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy: 

Najskôr si ošúpeme batáty, nakrájame ich na malé kocky a položíme na plech. Sladké zemiaky následne okoreníme grilovacím korením, bazalkou, soľou, zľahka postriekame olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme ich pri teplote 180°C približne 25 minút, až kým batáty nezmäknú. Medzitým pomocou papierových utierok vysajeme z tofu čo najviac vody, aby bolo po upečení chrumkavé. Tofu potom nakrájame na malé kocky a dochutíme soľou, poprípade korením. Na panvicu pridáme trochu olivového oleja a tofu kocky spolu s kešu orieškami opečieme do chrumkava. Tesne pred odstavením z ohňa k nim pridáme aj špenát.

Ďalej si dobre premyjeme brokolicu, rozdelíme ju na ružičky a naparíme nad hrncom s vodou, až kým nezmäkne. Brokolica pripravená na pare si zachová nielen svoju chuť, ale aj krásne sýtu farbu. Keď je brokolica hotová, nakrájame ju na drobné kúsky a primiešame k tofu.

Dressing pripravíme zmiešaním medu, citrónovej šťavy a kešu masla. Pre dosiahnutie požadovanej konzistencie k zmesi postupne prilievame aj vodu a miešame. Dressing by nemal byť ani veľmi riedky, no zároveň ani príliš hustý. Na záver pridáme k tofu do panvice aj upečené batáty, asi 2/3 dressingu a dobre premiešame. Batátovú misku servírujeme ešte teplú a poliatu zvyšným dressingom. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Batátová miska s tofu a kešu dressingom
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 MISKU (CELKOVO 2 MISKY)
Kalórie488
Sacharidy47 g
Bielkoviny22 g
Tuky24 g

Vyskúšate tento recept na skvelú batátovú misku? Je prospešná pre vaše telo a navyše poteší vaše zmysly. Napíšte nám do komentárov, či vám chutila. Ak sa vám náš článok páčil, podeľte sa oň zdieľaním medzi svojich priateľov.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *