9 tipov na raňajky, ktoré si môžete pripraviť vopred

9 tipov na raňajky, ktoré si môžete pripraviť vopred

Určite poznáte rána, kedy neviete čo skôr. Možno za to možno môže neustále prestavovanie budíka, možno vaša neprebudenosť, no sadnúť si k raňajkám a vychutnať si ich, môže byť naozaj náročná úloha. Kvôli tomu často raňajky vynecháte úplne, alebo siahnete po pečive plnom kalórií, čo, samozrejme, nie je najlepší spôsob ako začať deň. Naopak, zdravé raňajky môžu pomôcť udržať metabolizmus konzistentný a vystreliť úroveň vašej energie až na vrchol. Namiesto vynechávania raňajok si skúste pripraviť jedno z týchto zdravých jedál na raňajky. Každý recept je dobre vyvážený, sýty a naštartuje vás na každý rušný deň.

1. Frittata nie len pre talianov

Aj napriek tomu, že „frittata“ znie trochu mexicky (je to paradoxne talianske jedlo), nemáte sa čoho obávať. Príprava je oveľa jednoduchšia, než si myslíte. Môžete použiť všetko, čo v kuchyni nájdete, od zeleniny až po mäso. Internet ponúka haldu receptov na tento skvelý pokrm, ktorý pripomína praženicu.

TIP: Pripravte si frittatu už v nedeľu večer a naporcujte si ju do malých plastových nádob na zvyšok týždňa. Počas týždňa ju len ohrejete v mikrovlnnej rúre, aj keď ani studená nie je na zahodenie.

frittata recept tipy na raňajky
frittata recept tipy na raňajky

2. Dokonalý jogurt

Zabudnite na falošné jogurty z obchodov. Vyrobte si vlastný, zdravší a presne podľa vášho gusta.  Potrebujete len uzatváreteľnú nádobu, v ktorej si namiešate vaše obľúbené ingrediencie. Je to výborné riešenie na vaše „on-the-go“ raňajky na ráno, keď nič nestíhate.

TIP: Prvú vrstvu začnite gréckym jogurtom, potom môžete pridať vaše obľúbené bobuľové ovocie či oriešky, mandle alebo ovsené vločky. Pokračujte vo vrstvení, kým sa nedostanete až po vrch nádoby. Tento„dokonalý“ jogurt vám zlepší náladu počas celého dňa.

3. Palacinky vždy po ruke

Palacinky sú výbornou alternatívou pre chutné raňajky, a ak si ich aj náhodou pripravíte príliš veľa, jednoducho ich uskladnite do nádoby a zamrazte. Takéto zmrazené palacinky vám vydržia aj niekoľko týždňov, a stále budú skvele chutiť. Vyrobte si zdravé cesto z celozrnnej múky a čerstvého ovocia, a po vychladnutí sú pripravené na zmrazenie. Ak ich potom chcete vychutnať, stačí ich zohriať v mikrovlnke, alebo nechať rozmraziť cez noc pri izbovej teplote.

TIP: Chcete si pripraviť zdravé palacinky? Pozrite si recept na banánové palacinky len z 2 ingrediencií alebo recept na Rýchle proteínové palacinky.

palacinky recept tipy na raňajky

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

4. Raňajky priamo z pekáča

Použiť pekáč je extra vhodný spôsob práve pre tých, ktorí nemajú čas na zvyš, ktorý by trávili v kuchyni. Môžete v ňom pripraviť čokoľvek, od zapekaných guinoa semiačok, cez vajíčko, až po lahodný francúzsky toast. Pripravte si v ňom svoje raňajky už cez víkend, a raňajky či desiatu máte vystaranú na celý týždeň.

raňajky priamo z pekáča recept tipy na raňajky

5. Smoothies každý deň inak

Najjednoduchšie raňajky na prípravu sú práve smoothies, ktoré si dokážete pripraviť rýchlo, jednoducho, a obsahujú dokonca kopu vitamínov a látok, ktoré vaše telo využije počas náročného pracovného dňa. Smoothie si pripravíte zmixovaním ovocia či zeleniny, proteínového prášku, bieleho jogurtu alebo nízkotučného mlieka, čo vášmu telu dodá aj potrebné bielkoviny, pokojne aj večer pred spaním.

Stačí, ak ich uskladníte v chladničke, napríklad v šejkri, a ráno jednoducho schytíte do rúk a utekáte do práce. Smoothies sú dokonalou formou „on-the-go“ raňajok či desiaty, ktorá je vyvážená a zasýti vás na dlhý čas.

TIP: Skúste jeden z top 10 najpopulárnejších smoothie drinkov.

6. Proteínové tyčinky plné energie

Domáce proteínové tyčinky majú hneď niekoľko výhod, a jednou z nich je to, že ušetríte peniaze. Tieto proteínové tyčinky s nízkym obsahom sacharidov sú skvelou voľbou na ráno. Použiť môžete banán, zdravé ovsené vločky, kokos, mandle či bobuľové ovocie a škoricu.

TIP: Hľadáte recept na proteínové tyčinky? Skúste 3 šikovné recepty na proteínové homemade tyčinky alebo Homemade musli tyčinky.

proteínové tyčinky recept tipy na raňajky

7. Ovsené vločky naše každodenné

Určite netreba nikomu pripomínať pozitívny vplyv ovsených vločiek. Sú to ozaj veľmi jednoducho pripraviteľné raňajky na každý deň, a keďže sa kreativite pri varení medze nekladú, svoju ovsenú kašu môžete vylepšiť o bobuľové ovocie, jahody, maliny, čučoriedky, černice či ríbezle, jablká, banán, oriešky, mandle alebo chia semienka. Nakoniec ich posypte škoricou či vanilkou, a na stole máte dokonalé zdravé raňajky. Čo poviete?

8. Muffiny na každý spoôsob

Obchádzajte čo najväčším oblúkom rýchle „office shopy“, v ktorých nájdete typické muffiny plné prázdnych kalórii, a radšej si namiesto toho pripravte svoje muffiny vopred. Na Internete nájdete haldu fit receptov na zdravé a výdatné muffiny. Nehovoriac o tom, že takýto doma pripravený muffin vám nielenže dodá potrebné látky a živiny, ale ak ich pripravíte viac, potešíte nimi aj svojich kolegov v práci.

muffiny recept tipy na raňajky

9. Puding z Chia semiačok

Recept na puding z Chia semiačok nájdete na našom blogu. Obsahuje látky, ako omega 3- mastné kyseliny a vlákninu, ktoré zaručia, že sa po raňajkách budete cítiť skvele a zároveň sýto. Aj keď jeho príprava trvá len niekoľko minút, pripraviť si ho môžete už večer vopred. Ráno ho jednoducho schytíte a utekáte do práce.

puding z chia semiačok recept tipy na raňajky

Pevne veríme, že vám tieto tipy na raňajky pomôžu a ušetria vás zdĺhavého vymýšľania. Čo raňajkujete najčastejšie vy? Podeľte sa s nami v komentároch, a ak sa vám článok páčil, nezabudnite ho podporiť zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *