5 fitness receptov pre milovníkov orechov a orieškových masiel

5 fitness receptov pre milovníkov orechov a orieškových masiel

Orechy a orieškové maslá sú obľúbenou maškrtou športovcov. Obsahujú minerály, vitamíny, vlákninu aj zdravé omega mastné kyseliny. Vďaka svojmu zloženiu účinne regulujú hladinu cholesterolu, zlepšujú trávenie a prispievajú k imunite organizmu. Vychutnajte si výber najlepších orieškových fitness receptov!

Čokoládovo-oriešková torta

Na korpus potrebujeme:

  • 100 g cottage
  • 80 g celozrnnej špaldovej múky
  • 30 g Hazelnut Spread
  • 20 g mletých orechov
  • 2 vaječné bielka vyšľahané do snehu
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 a 1/2 banánu
  • 4 ČL raw kakaa
  • 2 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL kokosového oleja

Na krém a zdobenie potrebujeme:

  • 3 PL bieleho jogurtu
  • 1 termizovaný syr, ako Lučina
  • ½ ČL agaru
  • zavárané višne
  • čokoládu s vysokým obsahom kakaa

Postup prípravy:

Banán roztlačíme vidličkou a pridáme doň vaječný žĺtok, javorový sirup, cottage, orieškové maslo Hazelnut Spread, kakao a kokosový olej. Suroviny rozmixujeme na hladkú zmes, do ktorej pridáme preosiatu múku a orechy. Do zmesi postupne zľahka vmiešame sneh z vaječných bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 17 cm a dáme piecť na približne 35 minút pri teplote 170°C.

Uvaríme 5 polievkových lyžíc zaváraných višní spolu s čokoládou a agarom. Vychladnutou zmesou naplníme upečený korpus. Jogurt a termizovaný syr vyšľaháme do krému a nanesieme na vrch torty. Necháme stuhnúť v chladničke a na záver ozdobíme bezkalorickým sirupom.

Čokoládovo-oriešková torta

Lievance s orieškami

Potrebujeme:

Postup prípravy:

Zmiešame rozmixované para orechy, banán, vajce, mandľové maslo a javorový sirup. Na panvicu nastriekame kokosový olej a z pripravenej zmesi upečieme lievance. Podávame ozdobené ovocím a poliate bezkalorickým sirupom v obľúbenej príchuti.

Lievance s orieškami

Nepečená oriešková torta

Na cesto potrebujeme:

Na krém potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy:

Najprv si pripravíme agar. Dve čajové lyžičky práškového agaru rozmiešame vo vode a varíme až nám vznikne tuhá hmota. Dve polievkové lyžice agaru použijeme do cesta, zvyšok si odložíme na krém.

Zmiešame lieskové orechy, vločky, mandľové masloagáve sirup a kakao. K ingredienciám pridáme dve polievkové lyžice tuhého agaru. Rukami vytvarujeme cesto a vložíme ho na dno tortovej formy s priemerom 17 cm, ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie.

Následne si pripravíme krém. Všetky ingrediencie vyšľaháme a hotový krém nanesieme na cesto v tortovej forme. Tortu ozdobíme orieškami a necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

Nepečená oriešková torta

Orieškové sušienky

Potrebujeme:

Postup prípravy:

Zmiešame suché ingrediencie – vločky, orechy, korenie a následne ich rozmixujemeJablko umyjeme, nastrúhame a primiešame k suchej zmesi. Pridáme celé vajce, mandľové maslo, javorový sirup a všetko spolu zamiesime do cesta. Z cesta rukami vytvárame okrúhle sušienky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 15 – 20 minút pri 170°C. Sušienky by mali byť po upečení krásne zlatisté.

Orieškové sušienky

Orieškové cupcaky

Na cesto potrebujeme:

  • 180 g cottage
  • 1 zrelý banán
  • 40 g orieškového proteínu
  • 20 g kokosovej alebo špaldovej múky
  • hrsť para orechov
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na krém potrebujeme:

Postup prípravy:

Rozmixujeme cottage s banánom a postupne doň pridáme nasekané para orechy a vajce. Do pripravenej zmesi preosejeme múkuproteín a prášok do pečiva. Všetko spolu poriadne premiešame. Hotovým cestom naplníme košíčky na muffiny. Pečieme pri 170°C po dobu 25 – 30 minút.

Kým sa muffiny pečú, pripravíme si krém. Vyšľaháme tvaroh spolu so smotanou a necháme chvíľu odležať v chladničke. Vychladené muffiny ozdobíme krémom, polejeme bezkalorickým sirupom a posypeme orieškami. Dobrú chuť!

Orieškové cupcaky

Vyskúšate tieto zdravé fitness dezerty? Napíšte nám, aké orieškové dezerty sú vaše najobľúbenejšie a priložte aj fotku do komentárov. Ak máte medzi priateľmi milovníkov orechov a orieškových masiel, podporte článok zdieľaním a možno ich inšpirujete.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *