Recept na malinový raw koláčik

Zaujala vás úvodná fotografia, no máte mierne obavy, že to nezvládnete? Nebojte sa prípravy tohto lahodného koláčika. Nepotrebujete k nemu žiadne špeciálne schopnosti a znalosti v kuchyni, ba dokonca ani rúru a papier na pečenie.

 

Tento koláčik sa často nazýva aj raw cheesecake, pretože obsahuje len tri vrstvy, prvá sa nápadne podobá brownie základu, druhá je tvorená cheesecake-ovou vrstvou bez smotany alebo mascarpone (vystrieda ich raw náhrada vhodná pre zdravie, svaly a psychickú pohodu), a treťou vrstvou je ovocný malinový toping, ktorý dodá nielen výborný vzhľad, ale aj chuť. 

 

Čo potrebujeme?

Brownie vrstva:

• 1 šálka pekanových orechov
• 1 šálka ďatlí
• 4 lyžice nesladeného kakaového prášku
• štipka morskej soli
• 1/4 lyžičky škorice
• 4 lyžice strúhaného kokosu
• 2 lyžice javorového sirupu

 

Cheesecake vrstva:

• 1 šálka kešu orieškov, namočené vo vode minimálne hodinu
• 3 lyžice roztopeného kokosového oleja
• šťava z polovice citróna
• 1/2 šálky ľubovoľného mlieka
• 2 lyžice javorového sirupu

 

Malinový topping:

• 1 lyžica medu (alebo javorového sirupu)
• 250 g  malín

 

Recept na malinový raw koláčik

1. Pomocou kuchynského robota rozmixujeme všetky zložky brownies časti koláča. Dobre rozmixovanú hmotu roztlačtíme na dno sklenenej misky alebo korpusu. Uložíme do chladničky, necháme dobre stuhnúť a môžeme sa pustiť do ďalšej vrstvy.

 

recept na malinový raw koláčik

recept na malinový raw koláčik

 

2. Rovnako ako v prvom prípade, spojíme všetky ingrediencie z cheesecake-ovej vrstvy dokopy a túto hmotu rozmixujeme pomocou mixéra. Vytvorí sa nám lahodná a hladká vrstva. Touto vrstvou potrieme brownie vrstvu, ktorú sme si pripravili v prvom kroku. 

 

recept na malinový raw koláčik

 

3. Poslednú vrstvu koláča vytvorítme rozmixovaním malín s medom alebo javorovým sirupom. Následne ju precedíme cez sitko (nemusíme) a polejeme ňou koláčik. Hotový koláčik nechaáme stuhnúť v chladničke.

 recept na malinový raw koláčik

 

So svojim výtvorom sa môžete podeliť so svojimi priateľmi či rodinou. Ak ste koláč vrstvili do jánskeho skla, môžete si z neho nakrájať tyčinky, ktoré si môžete vychutnať namiesto klasických proteínových tyčiniek. Dezert obsahuje množstvo bielkovín z orieškov, ktoré tvoria jeho základ. Rovnako je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

 

Tip na záver: Ak si koláč necháte v mrazničke, stačí ho vybrať hodinu pored podávaním, stále bude rovnako čerstvý ako v prvý deň. Dobrú chuť!

 

Skúsite tento recept?