Fitness recept na malinový raw koláčik s orieškami

Raw malinový koláčik v sebe kombinuje to najlepšie z brownie, cheesecaku a malinového topingu. Obsahuje totiž tri vrstvy, pričom prvá sa nápadne podobá na základ pre brownie. Druhá vrstva je tvorená krémom z cheesecaku, ale bez smotany či mascarpone. Tretia, vrchná vrstva, obsahuje malinovú polevu, ktorá koláčiku dodáva sviežu chuť aj farbu. Tento lahodný fitness recept jednoducho musíte ochutnať!


Raw malinový koláčik s orieškami

Na cesto potrebujeme:

  • 1 šálku pekanových orechov
  • 1 šálku datlí
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • 4 PL kakaa
  • 2 PL agáve sirupu
  • ¼ ČJ škorice
  • štipku soli


Na krém potrebujeme:


Na zdobenie potrebujeme:

   

Postup:

Pomocou kuchynského robota rozmixujeme všetky suroviny na prípravu korpusu, a teda orechy, datle, kokos, kakao, škoricu, soľ a agáve sirup. Dobre rozmixovanú hmotu utlačtíme na dno sklenenej misky alebo plechu. Cesto uložíme do chladničky, aby stuhlo, a medzitým sa môžeme pustiť do prípravy krému.   

                                        

Fitness recept na malinový raw koláčik s orieškami - postup prípravy a ingrediencie                                                                

Postupne zmiešame všetky ingrediencie potrebné na krém, a teda kešu orechy, kokosový olej, citrónovú šťavu, rastlinné mlieko a agáve sirup. Suroviny spolu rozmixujeme na hladkú hmotu.  Takto pripravený krém navrstvíme na stuhnuté cesto a môžete sa pustiť do prípravy malinovej polevy.


Poslednú vrstvu koláča vytvoríme rozmixovaním malín s agáve sirupom. Zmes precedíme cez sitko a polejeme ňou koláčik. Necháme ešte hodinu stuhnúť v chladničke a podávame. Dobrú chuť!   

                                    

Fitness recept na malinový raw koláčik s orieškami                                                                     

Nutričné hodnoty na jeden koláč

Kalórie

Bielkoviny

Sacharidy

Tuky

Vláknina

181

4 g

12 g

15 g

4 g

         

Vyskúšate tento nepečený malinový dezert? Napíšte nám, ako sa vám recept páči a poteší nás aj fotka vami pripraveného koláčika. Ak vás recept inšpiroval, podeľte sa oň zdieľaním.       

Autorom receptu je Viktor Kalivoda.