Fitness recept: Vegánsky banánový chlieb s proteínom a orieškovým maslom

Fitness recept: Vegánsky banánový chlieb s proteínom a orieškovým maslom

Ochutnali ste už banánový chlebík? Je ľahký, chutný a plný bielkovín. My vám prinášame jeho vegánsku fitness verziu, ktorú si zamilujete! Vďaka skvelým nutričným hodnotám je ako stvorený na zdravé raňajky. Poďme na to!

Potrebujeme:

  • 150 g pomletých ovsených vločiek
  • 50 g orieškového masla – kešumandľové alebo arašidové maslo
  • 50 g sójového proteínu v čokoládovej príchuti
  • 3 zrelé, stredne veľké banány (cca 300 g) + 1 banán na zdobenie (cca 125 g)
  • 15 g kakaa
  • 2 PL chia semienok (20 g) + 6 PL vody
  • 1 + ½ odmerky Erythritu
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • na ochutenie: vanilková aróma, škorica, kakaové bôby, oriešky alebo sušené ovocie
Ingrediencie na vegánsky banánový chlieb

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najskôr si pripravíme „chia vajíčko“. Pomelieme chia semienka, pridáme k nim šesť polievkových lyžíc vody a necháme odstáť cca 10 minút. Zatiaľ si predhrejeme rúru na 165°C. Všetky sypké ingrediencie spolu zmiešame vo veľkej mise. V druhej miske pomixujeme alebo vidličkou roztlačíme banány, pridáme orieškové maslo a už pripravené „chia vajíčko“. Poriadne všetky ingrediencie premiešame a tekuté cesto prelejeme k suchým ingredienciám.

Zmes premiešame a pridáme ešte oriešky, kakaové bôby alebo sušené ovocie. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na biskupský chlebík. Na vrch cesta položíme prekrojený banán a dáme piecť na cca 50 minút. Po vychladnutí chlebík podávame so sladkou maškrtou Jammy Spread alebo orieškovým maslom. Prajeme vám dobrú chuť!

Fitness recept: Vegánsky banánový chlieb s proteínom a orieškovým maslom
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 KUS (CELKOVO 10 KUSOV)
Kalórie165
Bielkoviny9 g
Sacharidy19.5 g
Tuky4.9 g
Cukry8 g

Vyskúšate vegánsky banánový chlebík aj vy? Dajte nám vedieť do komentára a nezabudnite náš fitness recept zdieľať ďalej. 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *