Fitness recept: Vegánska tortilla s vysokým obsahom bielkovín

Fitness recept: Vegánska tortilla s vysokým obsahom bielkovín

Chcete si dopriať rýchly a výživný obed či večeru? Potom musíte vyskúšať tento recept na tortillu s ohromnou dávkou bielkovín, ktorá obsahuje zdravú konopnú múku, chia semienka a psyllium. Kombináciou týchto surovín nevznikol len extrémne zdravý, ale aj chutný pokrm, na ktorom si zaručene pochutíte. Hor sa do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Na oblohu potrebujeme:

  • 50 g kukurice
  • 40 g mexického karamelového krému s tofu alebo hummusu
  • pokrájanú jarnú cibuľku
  • petržlenové lístky
  • bezkalorickú omáčku Bolognese

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si spolu zmiešame sypké surovinyproteín, múku, chia semienka, psyllium, sódu bikarbónu, oregáno, soľ, a potom pridáme vodu a jablčný ocot. Túto zmes dobre premiešame a necháme 2-3 minútky odstáť.

Rozpálime nelepivú panvicu a ostriekame ju kokosovým olejom. Z odstatej zmesi vytvarujeme navlhčenými rukami tortillu, a opečieme ju z oboch strán asi 5-6 minút dozlatista. 

Upečenú tortillu potrieme karamelovým krémom, posypeme kukuricou, zelenou cibuľkou, petržlenovými lístkami a na záver prelejeme Bolognese omáčkou. Môžeme si vychutnávať!

Fitness recept: Vegánska tortilla s vysokým obsahom bielkovín
Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 1 porcia)
Kalórie355
Bielkoviny29 g
Sacharidy14 g
Tuky12 g

Dúfame, že túto zdravú bielkovinovú bombu doma čoskoro vyskúšate a zamilujete si ju rovnako ako my. Ak sa vám recept na mexickú tortillu zapáčil, podeľte sa oň so svojimi kamarátmi a podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *