Fitness recept: Proteínová pečená ovsená kaša s vanilkovou príchuťou

Fitness recept: Proteínová pečená ovsená kaša s vanilkovou príchuťou

V tejto pečenej ovsenej kaši sa snúbi všetko, čo tak milujeme. Nechýbajú v nej ovsené vločky, vanilková príchuť, ľahko kyslé ovocie a chrumkavé oriešky, ktoré pomôžu vykúzliť dokonalú štruktúru. Okrem lahodnej chuti vás ohromí aj svojou podmanivou vôňou, vďaka ktorej sa už počas pečenia nebudete môcť dočkať, kedy bude hotová. Najlepšie chutí ešte teplá.

Budeme potrebovať:

Proteínová pečená ovsená kaša s vanilkovou príchuťou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si dôkladne zmiešame ovsené vločky s proteínom, xylitolom alebo erytritolom a kypriacim práškom. Pridáme jablčné pyré, vajcia, mlieko a všetko spoločne opäť premiešame. Na záver do ovsenej zmesi pridáme aj nasekané vlašské orechy a približne ⅔ mrazeného ovocia. Ovsenú zmes presunieme do menšej zapekacej misky, ktorú si predtým vyložíme papierom na pečenie, prípadne vystriekame olejom v spreji. Povrch zasypeme zvyšným ovocím a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút. Podávame ešte teplé.

Náš tip: Skvele chutí spoločne s jogurtom či tvarohom. Keď navrch pridáte ešte orechové maslo, máte na stole dokonalé raňajky.

Proteínová pečená ovsená kaša s vanilkovou príchuťou
Nutričné hodnoty*

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota467 kcal
Bielkoviny25 g
Sacharidy49 g
Tuky17 g
Vláknina9 g
*Uvedené hodnoty sú s použitím erytritolu

Ak máte ráno trochu viac času a chcete sa rozmaznávať zdravými raňajkami, pečená ovsená kaša je skvelou voľbou. Pripraviť si ju však môžete aj dopredu a ráno len zohriať.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *