Fitness recept: Lahodné tiramisu s dokonalou chuťou a vysokým podielom bielkovín

Fitness recept: Lahodné tiramisu s dokonalou chuťou a vysokým podielom bielkovín

Pri pomyslení na taliansku kuchyňu sa vám iste hneď vybavia špagety alebo populárna pizza. My sme sa však dnes pustili radšej do prípravy sladkej dobroty. Naša voľba padla na talianske tiramisu, ktoré si vás získa svojou lahodnou sladkou chuťou s kávovými tónmi. Oproti originálnemu receptu sme však ubrali tuk, cukor a pridali väčšie množstvo bielkovín. Výsledkom je lahodný dezert, ktorý si môžete bez výčitiek užiť aj pri chudnutí. Zaženie totiž chute na sladké, a navyše vás spoľahlivo zasýti.

Na vločkovú vrstvu budeme potrebovať

Na krém budeme potrebovať:

Na dozdobenie budeme potrebovať:

ingrediencie na lahodné tiramisu s dokonalou chuťou a vysokým podielom bielkovín

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv si pripravíme základnú vločkovú vrstvu. Na panvicu dáme ovsené vločky, nízkotučné mlieko, štipku škorice a varíme približne 5 minút. Potom k zmesi pridáme 30 ml uvarenej kávy, čokoládový proteín, mandľové maslo, roztlačený banán a dôkladne premiešame. Ak sa nám zdá zmes príliš hustá, môžeme ju zriediť vodou.

Ďalej sa môžeme pustiť do prípravy krému. Do misky dáme tvaroh s vanilkovým proteínom a spoločne dôkladne premiešame alebo vyšľaháme.

Pripravíme si misku, pohár alebo pohárik, do ktorého budeme naše tiramisu vrstviť. Postupne do nej dávame striedavo ovsenú a krémovú vrstvu. Je len na nás, koľko jednotlivých vrstiev vystriedame. Z pripravených ingrediencií by sme mali vytvoriť 3 porcie. Ich výsledný počet ale záleží na vás a vašom cieli. Môže ich byť viac aj menej.

Hneď ako máme navrstvené poháre, môžeme zdobiť. Vrch posypeme kakaovým práškom. Aby bol poprášený rovnomerne celý povrch, môžeme si pomôcť sitkom. Potom už stačí len celý dezert navrchu doplniť zrniečkami kávy a máme hotovo.

Fitness recept - lahodné tiramisu s dokonalou chuťou a vysokým podielom bielkovín
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Kalórie387
Bielkoviny38 g
Sacharidy40 g
Tuky7 g
Vláknina6 g

Aj keď môžete tiramisu jesť hneď, odporúčame odolať a nechať ho aspoň hodinu v chladničke, aby stuhlo. Dezert sa uleží, a vy si ešte viac pochutnáte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *