Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný aj pre vegánov

Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný aj pre vegánov

Jednoduchý, lahodne krémový a navyše vhodný aj pre vegánov? Áno, prosím! Do našej zbierky pridávame recept na rýchly kokosový koláč, ktorý okrem výbornej chuti ponúka aj zdravú dávku bielkovín. Preferujete aktívny životný štýl alebo ste na diéte? Vďaka kvalitným surovinám a vyváženým nutričným hodnotám je tento recept ako stvorený na zdravé maškrtenie! Poďte na to!

Na prípravu korpusu potrebujeme:

Na prípravu krému potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Datle namočíme na jednu hodinu do vody. Následne ich vymixujeme na hladkú zmes alebo môžeme použiť hotovú datľovú pastu. K datľám pridáme ovsenú kašu a spolu dobre premiešame, aby sa nám jednotlivé suroviny spojili. Mala by nám vzniknúť jednotná, lepkavá zmes. Pripravíme si formu na koláč (my sme použili formu o priemere 18 cm) a vystriekame ju kokosovým olejom v spreji. Datľovú zmes dáme na spodok formy, rovnomerne ju rozltačíme prstami a vytvoríme tak korpus.

Pustíme sa do prípravy krému. V menšom hrnci si zmiešame proteín a kokosové mlieko. Túto zmes následne privedieme do varu a po 2-3 minútach za stáleho miešania pridáme agar. Kokosovú zmes vylejeme na korpus, necháme vychladnúť a koláč dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Koláč podávame podľa chuti ozdobený strúhaným kokosom, orieškami či proteínovou nátierkou. Prajeme príjemné maškrtenie!

Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný aj pre vegánov
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 8 kúskov)
Kalórie241
Bielkoviny15 g
Sacharidy25 g
Tuky3.5 g

Veríme, že vám tento jednoduchý vegánsky koláč plný kokosovej chuti zahrá na tú správnu nôtu a vy si na ňom dobre pochutnáte. Ak sa vám recept páčil, budeme radi, keď ho budete zdieľať so svojimi známymi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *