Fitness recept: Jesenný jablkový koláč s pekanovou posýpkou

Fitness recept: Jesenný jablkový koláč s pekanovou posýpkou

Chrumkavé orechy, lahodné cesto a hromada sladkých jabĺk. Takto nejako by podľa nás mal vyzerať dokonalý koláč. A preto sme sa tiež rozhodli, že si ho pripravíme. Okrem lahodnej chuti si vás získa aj svojou neodolateľnou škoricovou vôňou, ktorá vám navodí tú správnu jesennú atmosféru. Nenechajte sa odradiť veľkým počtom surovín, príprava je maximálne jednoduchá a výsledok za to naozaj stojí.

Na cesto budeme potrebovať:

Na jablčnú náplň budeme potrebovať:

Na posýpku budeme potrebovať:

  • 100 g instantnej ovsenej kaše s čokoládovou príchuťou
  • 100 g datľovej pasty
  • 65 ml vody
  • 50 g pekanových orechov

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Deň dopredu si zmiešame ľanové semienka s vodou a necháme napučať. Pokiaľ nechceme čakať do druhého dňa, použijeme namiesto ľanového semienka chia semienka. U tých nám stačí pre optimálnu konzistenciu nechať ich odstáť približne hodinu. Hneď ako máme gél zo semienok a vody hotový, môžeme sa pustiť do prípravy koláča.

Do väčšej misky si dáme pripravený gél z 30 g semienok a vody. K nemu pridáme ostatné ingrediencie na cesto, teda ryžovú múku, kukuričný škrob, instantnú ovsenú kašu, javorový sirup, kokosové mlieko a štipku soli. Všetko spoločne zmiešame, aby vzniklo kompaktné cesto. To potom dáme na 30 minút oddýchnuť do chladničky.

Medzitým sa pustíme do prípravy jablčnej náplne. Vezmeme si jablká, ktoré sme si predtým ošúpali a nakrájali na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca spoločne s javorovým sirupom, škoricou aj kukuričným škrobom a varíme, kým nám neskaramelizujú. To poznáme tak, že má povrch zlatistú farbu. Ďalej si vezmeme tortovú formu (naša mala priemer 26 cm) a vystriekame si ju olejom v spreji. Formu môžeme ale tiež vyložiť papierom na pečenie. Potom si z chladničky vytiahneme cesto a rovnomerne ho natlačíme do formy. Ideálne tak, aby sme pokryli celé dno, aj vnútorné strany po celom obvode formy. Pokiaľ máme hotovo, môžeme na cesto do formy pridať náplň s karamelizovanými jablkami.

Potom už stačí len zmiešať všetky ingrediencie na posýpku, teda instantnú ovsenú kašu s čokoládovou príchuťou, nasekané pekanové orechy, datľovú pastu a vodu. Touto zmesou posypeme povrch koláča a dáme ho do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista, bude to trvať približne 50 minút. Po upečení koláč nechajte vychladnúť a potom podávajte. Skvele sa k nemu hodí napríklad tvaroh, ktorý zároveň doplní bielkoviny.

Jesenný jablkový koláč s pekanovou posýpkou
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 10 porcií)

Energetická hodnota397 kcal
Bielkoviny5 g
Sacharidy70 g
Tuky9 g
Vláknina8 g

Tak čo, vyskúšate tento dokonalý jesenný recept, ktorý vás dostane do tej správnej nálady?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *