Fitness recept: Jednoduchý jahodový koláč z ovsenej múky

Fitness recept: Jednoduchý jahodový koláč z ovsenej múky

Existuje niečo lepšie ako poobedná káva? Áno, poobedná káva s lahodným dezertom k tomu! Pripravte si tento jednoduchý svieži jahodový koláč z ovsenej múky, ktorý vám spraví deň krajším. Aj vám už tečú slinky? Poďte si ho rýchlo pripraviť!

Na prípravu cesta potrebujeme:

  • 300 g ovsenej múky s vanilkovou príchuťou alebo bez príchute
  • 100 g mandlí
  • 80 ml agáve sirupu
  • 70 g banánu (1 menší)
  • 70 ml vody
  • 2 ČL sódy bikarbóny

Na prípravu plnky potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme nakrájaním jahôd na plátky, ktoré potom spolu s agáve sirupom a chia dáme na panvicu, zakryjeme pokrievkou, a necháme dusiť asi 10 minút. Medzitým si dokopy zmiešame všetky suroviny na cesto – múku, pomleté mandle, agáve sirup, popučený banán, vodu a sódu bikarbónu, kým nám nevznikne jednotné sypké cesto. Pripravíme si stredne veľký plech na pečenie a vystriekame ho kokosovým olejom. Následne dáme na plech ⅔ cesta, uhladíme ho a navrstvíme naň jahodovú plnku. Vrch koláča posypeme zvyšnou ⅓ cesta. Pečieme v rúre pri 170°C asi 25 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť, a až potom ho nakrájame na 8 kúskov a podávame!

Fitness recept: Jednoduchý jahodový koláč z ovsenej múky
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU (CELKOVO 8 PORCIÍ)
Kalórie318
Bielkoviny9 g
Sacharidy47 g
Tuky10 g

Veríme, že tento jahodový koláčik z ovsenej múky vám bude nielenže chutiť, ale spríjemní aj váš bežný deň. Ak ním chcete potešiť aj svojich priateľov, nezabudnite ho s nimi zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *