Stephanie Davis: Víťazka bikini fitness, modelka a autorka obľúbeného cvičebného programu

Stephanie Davis: Víťazka bikini fitness, modelka a autorka obľúbeného cvičebného programu

Stephanie Davis je mladá Rakúšanka, ktorej úspech zachytil snáď každý, kto sa zaujíma o ženský šport. Narodila sa 13. mája 1991 a už od útleho veku sa venovala mnohým aktivitám. Skúsila napríklad jazdu na koni, balet, gymnastiku či atletiku. Vtedy jej však ešte nenapadlo, že by sa športom mohla živiť, a tak sa chcela stať predavačkou, učiteľkou či zubárkou. 

Prvý väčší obrat v živote Stephanie nastal, keď mala 16 rokov. Vtedy ju na ulici oslovil muž s ponukou fotenia. Po dlhom zvažovaní sa rozhodla novú príležitosť využiť a v sprievode matky vyrazila na svoje prvé profesionálne fotenie. To dopadlo výborne a fotky mali mnoho pozitívnych ohlasov. Keď Stephanie zistila, že sa týmto spôsobom dá zarobiť, rozhodla sa osloviť agentúry, ktoré by jej mohli sprostredkovať viac takých príležitostí. Pochopiteľne, stretla sa s odmietnutím, keďže bola so svojou výškou 162 cm na modelku jednoducho príliš malá. Mladučká Stephanie sa však nenechala odradiť. Začala si sama úspešne vyhľadávať konkurzy, na ktorých by sa mohla ako modelka zúčastniť. Vďaka tomu si mohla počas štúdia privyrábať fotomodelingom.

Od fotomodelingu k fitness

Druhý životný zvrat nastal približne v jej 20 rokoch, keď objavila kúzlo silového tréningu a doslova mu podľahla. Obľúbila si predovšetkým to, ako rýchlo sa telo mení vďaka cvičeniu. Snahu a usilovnosť zúročila hneď po niekoľkých mesiacoch tréningov a diéty. Zúčastnila sa totiž svojej prvej fitness súťaže, v ktorej zvíťazila. Ďalšie úspechy na seba nenechali dlho čakať.

Ktoré úspechy si Stephanie Davis cení najviac? 

  • 1. miesto – Fitness Model World Championship 2012
  • 1. miesto – IFBB Bikini Fitness Rakúsko 2013
  • 1. miesto – IFBB Bikini Fitness Maďarsko 2013
  • celkové víťazstvo – IFBB Bikini Fitness 2013

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Ako vyzeral tréningový plán Stephanie Davis?

Možno vás zaujíma, v čom tkvie tajomstvo jej úspechu. Nehľadajte žiadne kúzla. Základom je kvalitná strava a prepracovaný tréningový plán, ktorý bol prispôsobený presne na mieru jej potrebám. V období svojich najväčších fitness úspechov Stephanie vážila približne 50 kg. Postavu mala skôr drobnú, preto sa snažila budovať svalovú hmotu, a to najmä v oblasti vrchnej časti tela. Tú totiž považovala za svoju najväčšiu slabinu.

Tomu prispôsobila aj svoj tréningový plán:

  • pondelok: nohy
  • utorok: ruky
  • streda: voľno
  • štvrtok: chrbát
  • piatok: hrudník a brucho
  • sobota: voľno
  • nedeľa: ramená

K týmto silovým tréningom v príprave pridala kardio dvakrát týždenne. Aby sa vyhecovala k maximálnym výkonom, počúvala pri cvičení rap, dubstep a heavy metal.

Ako sa stravovala Stephanie Davis?

Aby Stephanie dosiahla skvelé výsledky, musela sa zamerať viac na to, čo je. Svoj jedálniček postavila na celistvých zdravých potravinách plných kvalitných mikroživín. Doma jej preto nikdy nesmeli chýbať zemiaky, orechy, vajíčka, mäso či ryža. Nezabúdala ani na dostatok ovocia či zeleniny, ktorá dodá vlákninu a pomôže zasýtiť.

Aby ste si vytvorili lepšiu predstavu o jej stravovaní, pozrite sa na príklad jedného dňa na tanieri podľa tejto fitnesky:

Raňajky: ovsené vločky, kokosové lupienky, med, BCAA

Desiata: hrsť kešu orechov alebo mandlí

Obed: grilované kura alebo ryba, zemiaky, zelenina, BCAA

Olovrant: banán alebo dextróza

2. popoludňajší olovrant: srvátkový proteín, údený losos, BCAA

Večera: tuniakový šalát, kazeín

Aké doplnky stravy používala?

Pozornejším z vás určite neuniklo, že sa v jej jedálničku objavujú taktiež doplnky stravy. Ktoré Stephanie pravidelne zaraďovala?

Vďaka tomu, že sa sama vzdelávala v oblasti stravy a tréningu, rozhodla sa predávať svoje know-how aj ďalším ľuďom, a tak vytvorila vlastný fitness program. Prostredníctvom tohto programu sa snaží klientom pomôcť s nastavením správneho jedálnička, aby dokázali jesť zdravo a nemuseli hladovať. Súčasťou programu sú 30-minútové tréningové videá, o ktorých tvrdí, že sú vhodné pre každú ženu. Ako sama hovorí: „Kto na sebe chce makať, hľadá spôsob, ako to urobiť. Kto nechce, hľadá dôvody, prečo to nejde.”

Obrat od fitness k móde

Máte pocit, že je Stephanie Davis v mnohých ohľadoch inšpiratívna? Potom vás istotne zaujíma, čomu sa venuje v súčasnosti. Jej život sa už totiž dávno netočí iba okolo fitness. Hoci stále predáva svoj cvičebný program, na sociálnych sieťach sa venuje prevažne móde.

Zdieľa svoje bežné outfity, ktoré sú skôr elegantné než športové. Výnimočne sa objaví aj fotka v oblečení na cvičenie, pri ktorom sa v popise snaží svojich fanúšikov povzbudiť do aktivity. Nechýbajú ani príspevky, v ktorých sa sama nebojí priznať, že niekoľko mesiacov necvičila, lebo nemala dostatok motivácie.

Aj tento obsah fanúšikov evidentne baví. Na Instagrame mala v máji 2021 približne 1,3 milióna sledovateľov. Na Facebooku sa jej darilo ešte viac až dospela k číslu 3,2 milióna fanúšikov, čo je už naozaj slušná základňa.

Aj keď jej príspevky nenasvedčujú tomu, že má v pláne vrátiť sa k súťaženiu, nikde nie je napísané, že nás v budúcnosti nemôže prekvapiť. 

Čo si myslíte vy? Vráti sa Stephanie Davis k pretekaniu alebo zostane pri postovaní fashion fotiek? Podeľte sa s nami o svoj názor a ak sa vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Zdroje:

[1] IFBB Fitness Model Austria Stephanie Davis Talks With TheAthleticBuild.com – https://theathleticbuild.com/ifbb-fitness-model-austria-stephanie-davis-talks-with-theathleticbuild-com/

[2] Stephanie Davis MODEL – https://www.famousbirthdays.com/people/stephanie-davis.html

[3] STEPHANIE DAVIS BIKINI FITNESS – https://en.biotechusa.com/athletes/stephanie_davis/

[4] RISING STAR: FITNESS MODEL STEPHANIE DAVIS TALKS WITH SIMPLYSHREDDED.COM – https://simplyshredded.com/steph-davis.html

[5] So lebt es sich mit vier Millionen Follower: Kärntnerin Stephanie Davis im Gespräch – https://futter.kleinezeitung.at/so-lebt-es-sich-mit-vier-millionen-follower-kaerntnerin-stephanie-davis-im-gespraech/

[6] Rakúska fitness diva Stephanie Davis očaruje postavou, ale aj krásnymi očami – https://refresher.cz/77158-Rakuska-fitness-diva-Stephanie-Davis-ocaruje-postavou-ale-aj-krasnymi-ocami

[7] Stephanie Davis – https://www.davis-fitness.com/?fbclid=IwAR3_1aTm6TaWt5suUJPQz_iXQh6QhuaBuA-3yVAQZb6laexeaceHr6-DdOs

[8] Stephanie Davis Fitness Model – https://www.greatestphysiques.com/female-physiques/stephanie-davis/

[9] Everything about Davis: Training + Nutrition + Motivation – https://www.shape-you.de/cms/page/view/page_id/713/

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *