Fitness recept: Vláčna tvarohová bábovka s poctivou dávkou bielkovín

Fitness recept: Vláčna tvarohová bábovka s poctivou dávkou bielkovín

Keď máme náročný deň, tou najlepšou náplasťou je pre nás šálka dobrého čaju a samozrejme koláčik, ktorý nám dodá nielen potrebnú energiu, ale poteší aj naše mlsné jazýčky. Tentokrát sme zvolili klasiku, ktorá nikdy nesklame, a to proteínovú tvarohovú bábovku, ktorá má úžasne jemnú a vláčnu konzistenciu. Spríjemnite si ňou  svoj deň aj vy a poďte si ju s nami upiecť!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do misy dáme múku, proteín, xylitol, kypriaci prášok a premiešame. Následne pridáme roztopený kokosový olej, tvaroh, mlieko a žĺtka, ktoré sme si oddelili od bielok a všetko spolu miešame, kým nám nevznikne jednotné hladké cesto. Potom si z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne stierkou jemne vmiešame do cesta. Formu na bábovku si vystriekame olejom v spreji, vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. Rúru si predhrejeme na 180°C a bábovku dáme piecť na asi 45 minút. To či je bábovka hotová zistíme za pomoci drevenej špajdle, ktorá po zapichnutí a vybratí z cesta musí byť úplne suchá. Keď máme bábovku hotovú, necháme ju vychladnúť vo forme, vyklopíme a podľa chutí ozdobíme orieškovým maslom, bezkalorickou omáčkou alebo roztopenou čokoládou, nakrájame a vychutnávame!

Fitness recept: Vláčna tvarohová bábovka s poctivou dávkou bielkovín
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 10 porcií)
Kalórie250
Bielkoviny12.5 g
Sacharidy20 g
Tuky11 g

Videorecept na vláčnu tvarohovú bábovku s poctivou dávkou bielkovín:

Veríme, že vás recept na šťavnatú tvarohovú bábovku s poctivou dávkou bielkovín potešil a pomôže vám prekonať aj tie stresovo náročné dni. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať so svojím okolím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *