Fitness recept: Vegánske mandľové sušienky s kúskami čokolády

Fitness recept: Vegánske mandľové sušienky s kúskami čokolády

Aj vy si radi doprajete ku káve či obľúbenému čaju niečo malé pod zub? U nás sa z toho už stala tradícia. A čo môže byť lepšie ako klasické cookies? Dnes sme si pre vás pripravili skvelý recept na mandľové sušienky s kúskami čokolády a to všetko bez použitia múky! Poďte si pochutnať na tejto orieškovej dobrote s vyváženými nutričnými hodnotami a doprajte si tak chvíľku len pre seba!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na mandľové sušienky s kúskami čokolády

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Chia semienka, ktoré nám poslúžia ako náhrada vajíčka, zmiešame s vodou a necháme ich 10 minút napučať. Mandle a ovsené vločky pomelieme na múku. Následne k nim pridáme mandľové maslo, javorový sirup, napučané chia semienka a kypriaci prášok. Na záver do cesta vmiešame nasekanú čokoládu. Z hustého a mierne lepivého cesta tvarujeme sušienky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Sušienky pečieme 10 minút pri teplote 180 °C a po vychladnutí ich skladujeme v uzatvorenej nádobe. Ostáva nám už len vychutnať si ich skvelú chuť!

Fitness recept: Mandľové sušienky s kúskami čokolády
Nutričné hodnoty
1 sušienka (celkovo 8 sušienok)
Kalórie184
Bielkoviny6 g
Sacharidy13 g
Tuky12 g

Tieto mandľové sušienky s kúskami čokolády sú ideálnym rýchlym snackom či lahodným dezertom k poobednému čaju alebo káve. Potešte aj svojich blízkych a recept s nimi zdieľajte.

Neváhajte a podeľte sa s nami o vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *