Fitness recept: Vanilkové cupcakes s jahodami a krémom

Fitness recept: Vanilkové cupcakes s jahodami a krémom

Tento dezert patrí k našim najobľúbenejším. Snúbi sa v ňom totiž lahodné vanilkové cesto, ktoré je po upečení krásne nadýchané, s jahodami a našľahaným krémom. Ak sa dá nebíčko v ústach nejako zrealizovať, mohol by ho rozhodne predstavovať tento vyladený dezert. Skvele chutí ku káve, môžete ho však zakomponovať aj do svojich raňajok či snackov.

Na cesto budeme potrebovať:

Na jahodovú náplň budeme potrebovať:

  • 300 g mrazených jahôd
  • 40 g xylitolu
  • 1 vrchovatú ČL kukuričného škrobu
  • trošku vody

Na tvarohový krém budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Múku si zmiešame s kypriacim práškom, xylitolom a proteínom. Pridáme vajíčka, olej, jogurt, vanilkový extrakt, mlieko a cesto krátko a dôkladne premiešame. Malo by byť tekuté, ale nie príliš riedke. Silikónové košíčky na muffiny si cestom naplníme približne do ⅔ a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 20 – 25 minút.

Medzičasom si nachystáme jahodovú náplň. Mrazené jahody dáme do hrnca a k tomu pridáme trošku vody (cca 4 polievkové lyžice, podľa potreby keď tak prilejeme aj viac). Varíme na miernom stupni, kým nezmäknú. Následne ich rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a prepasírujeme cez sitko. Jahody opäť privedieme do varu a prisypeme k nim xylitol podľa chuti. Bokom si v troške vody rozmiešame kukuričný škrob a pridáme ho k jahodovej zmesi. Tú potom varíme a sústavne miešame, kým nám nezhustne, následne odstavíme z ohňa.

Ďalej je potrebné pripraviť si krém. V miske vyšľaháme tvaroh, mascarpone a pridáme aj flavor drops podľa chuti. A blížime sa do finále. Upečené a vychladené cupcakes vydlabeme čajovou lyžičkou. Otvor zaplníme jahodovou zmesou a zakryjeme tvarohom.

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémom - plnenie

Pokiaľ chceme, aby to vyzeralo pekne, použijeme na tvarohový krém zdobiaci špic. Ide to aj lyžičkou, ale nevyzerá to zďaleka tak pekne. Takto pripravené cupcakes už len dozdobíme rozdrvenými lyofilizovanými jahodami a kúskami prekrojených čerstvých jahôd. Môžeme hneď podávať.

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémom
Nutričné hodnoty

1 cupcake (celkom 12 kusov)

Energetická hodnota214 kcal
Bielkoviny9 g
Sacharidy16 g
Tuky12 g
Vláknina3 g

Pokiaľ vás láka kombinácia nadýchaného pečiva, jahodovej náplne a sladkého našľahaného krému, potom tieto cupcakes musíte rozhodne skúsiť.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *