Fitness recept: Snickers tyčinky bez pridaného cukru, ale plné chuti

Fitness recept: Snickers tyčinky bez pridaného cukru, ale plné chuti

Milujete tyčinku Snickers? Prinášame vám recept na jej fitness verziu, ktorá je bez pridaného cukru, no napriek tomu plná chuti. Spojenie jemného cesta, lahodného nugátu a chrumkavej čokolády navrchu si určite zamilujete!

Na cesto potrebujeme:

Na nugát potrebujeme:

Na polevu potrebujeme:

  • 70 g horkej čokolády
  • 1 ČL kokosového oleja

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vo väčšej miske si spolu zmiešame ovsené vločky, vodu, proteín, xylitol a mandľové maslo. Ak je výsledné cesto príliš mrvivé, pridávame vodu v malom množstve, kým nám nevznikne husté cesto. Hotové cesto vložíme do formy na pečenie (my sme použili formu s rozmermi 30×10 cm) vystlanej papierom na pečenie. Plech vložíme do rúry a pečieme 15-20 minút pri 175°C. Cesto po dopečení vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

Datle si medzitým zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 15 minút. Potom ich scedíme, a spolu s proteínom, arašidovým maslom a vodou vymixujeme do hladka. Vzniknutý hustý nugát navrstvíme na vychladnuté cesto a posypeme ho nasekanými arašidami, ktoré do nugátu zľahka zatlačíme.

Vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke si roztopíme horkú čokoládu spolu s kokosovým olejom, dobre ich spolu premiešame, kým nám nevznikne jednotná zmes. Tú následne vylejeme na vrch pripraveného cesta s nugátom. Takto hotový dezert dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom ho môžeme nakrájať na 12 rovnakých tyčiniek, ktoré skladujeme v chladničke. Užite si túto pochúťku!

Fitness recept: Snickers tyčinky bez pridaného cukru, ale plné chuti
Nutričné hodnotyna 1 kúsok (celkovo 12 kúskov)
Kalórie183
Bielkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky8.5 g

Neviete sa už dočkať, kedy tento fitness recept na Snickers tyčinky vyskúšate? Ak sa vám recept páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi a podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *