Fitness recept: Obrátený banánový koláč s kokosom

Fitness recept: Obrátený banánový koláč s kokosom

Ak patríte k milovníkom sladkých receptov, určite by ste mali vyskúšať náš obrátený banánový koláč s kokosom a nízkym obsahom kalórií, ktorý dodá vášmu telu dávku energie. Na prípravu receptu nepotrebujete veľa ingrediencií a určite ním zabodujete aj medzi svojimi priateľmi.

Potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy:

Na prípravu koláča potrebujeme tortovú formu s priemerom 20 cm. Najprv si dno formy zľahka postriekame kokosovým olejom, a následne ho rovnomerne vysypeme kokosovým cukrom. Približne 150 g zrelých banánov nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na cukrom vysypané dno formy. 

Následne si pripravíme cesto tak, že rozmixujeme zvyšných 150 g banánu, vajíčka a jogurt. Hladkú hmotu bez hrudiek vylejeme do misky, pridáme strúhaný kokos, vanilkový pudingový prášok a všetko dôkladne premiešame. Pudingový prášok môžeme vynechať, no cesto s pudingom bude po upečení o čosi vláčnejšie. Vzniknuté cesto nalejeme do tortovej formy, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút. Po upečení koláč opatrne preklopíme na tanier a necháme vychladnúť. Prajeme príjemné maškrtenie!

Fitness recept: Obrátený banánový koláč s kokosom
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 KÚSOK (CELKOVO 8 KÚSKOV)
Kalórie127
Bielkoviny4 g
Sacharidy15 g
Tuky7 g
Vláknina1 g

Páči sa vám táto sladká inšpirácia? Dajte nám vedieť ako vám recept na obrátenú banánovú tortu s kokosom chutil, a tiež sa môžete pochváliť fotografiou vášho výtvoru. Ak vás recept zaujal, podeľte sa oň zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *