Fitness recept: Ľahký šošovicový šalát s pečenou mrkvou, avokádom a syrom feta

Fitness recept: Ľahký šošovicový šalát s pečenou mrkvou, avokádom a syrom feta

Zeleninové šaláty sú skvelou voľbou na ľahkú večeru. Plusom je, že sú jednoduché na prípravu a nebýva z nich ťažko. Mínusom, že nie vždy dostatočne zasýtia. My sme tento obvyklý problém vyriešili pridaním čiernej šošovice a syra, ktoré šalátu dodali množstvo bielkovín a vlákniny. V kombinácii s obľúbenou zeleninou vytvorili chutné, výživné, ale aj sýte jedlo! Poďte s nami vyskúšať tento teplý šalát z čiernej šošovice, podávaný s pečenou mrkvou, avokádom a fetou.

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame ju na mesiačiky. Mrkvu taktiež ošúpeme a nakrájame ju na kolieska. Mrkvu s cibuľou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zeleninu postriekame olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme domäkka asi 30 minút pri teplote 180 °C. Medzitým prepláchneme šošovicu a uvaríme domäkka. Upečenú zeleninu zmiešame so šošovicou, nakrájaným avokádom, hráškovými klíčkami/rukolou a rozdrobenou fetou. Šalát dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a podávame. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Ľahký šošovicový šalát s pečenou mrkvou, avokádom a syrom feta
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 2 porcie)
Kalórie439
Bielkoviny24 g
Sacharidy56 g
Tuky15 g

Veríme, že s nami opäť raz radi zaexperimentujete a pochutnáte si na tomto oku lahodiacom šošovicovom šaláte so zeleninou. Potešte aj svojich známych a recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *